Ще приключи ли черната серия за баскетболистите на Черно Море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:22 / 10.02.2021
902
Във всеки спорт ще видим, че присъстват победители и губещи. Ще открием, че някои отбори не са достатъчно подготвени, други не са успели да приложат правилната стратегия, трети изостават физически - причините наистина могат да бъдат много. За съжаление няма как всички да бъдат победители, а тревожният поглед към НБЛ ще ни покаже, че отборът на Черно море Тича не е в най-цветната си форма. За съжаление от началото на сезона, при изиграни 16 срещи, отборът има инкасирани едва 2 победи и всичко останало стои в секцията със загубите.

За достигането на такъв резултат, биха заявили феновете, е необходимо прилагането на някаква много груба форма на безхаберие. Един поглед към миналогодишното класиране ще ни покаже, че отборът е завършил на 8-мо място, следователно ще отбележим някакъв възход, тогава какво се обърка в началото на новия сезон. Защо все повече заглавията ни показват, че това е поредната загуба, а едва някъде през ноември стана ясно, че отборът е отбелязал своята първа победа. Какво доведе обаче до всички тези проблеми и следващият по-важен въпрос е: ще излезе ли от дъното този отбор.

Не е тайна за феновете на НБЛ, че в редиците на Галин Стоянов има твърде много липси и дупки. Всички те са следствие на доста тежки контузии и фактът, че спортните лекари изобщо не могат да кажат с голяма точност кога ще се върнат основните играчи, които ще помогнат за заздравяването на играта. Лъчезар Димитров, Георги Боянов, Пламен Алексиев, Веселин Георгиев, Мартин Стефанов и още много други, се стараеха да вгорчат живота на противника при всяко нападение. Отборът разчита на млади таланти, които трябва все още да тренират и да трупат опит, а не веднага да се хвърлят в дълбокото.

Галин Стоянов не е песимист, но и не очаква да изведе играчи от НБА, с които да противодейства в родното първенство. Въпреки не толкова благоприятната ситуация, разбираме от Nostrabet за онлайн залаганията в Bwin, че мнението на анализаторите не е чак толкова критично, след като дори спортните прогнози дават някаква надежда за възстановяване и по-бързо влизане в спортен ритъм, букмейкърът следи с интерес представянето на родните баскетболни отбори и приема спортни прогнози. Трябва обаче да признаем една важна подробност и черта, въпреки загубите, въпреки очевидната злоупотреба с отбора, чийто край все още не се вижда, трябва да признаем един много важен факт.

Треньорът се опитва да направи каквото може и да се справи с подръчни материали срещу професионални играчи. Най-вероятно ще бъде готов да си тръгне, когато му посочат вратата, но по всичко личи, че феновете, ръководството и играчите осъзнават, че в момента се намират в много лошо положение. Както самият Стоянов заявява, отборът му не се състезава в НБА, за да се случват такива главозамайващи резултати. Необходимо е време, за да може пълният потенциал да се разгърне. Младите играчи ще натрупат опит, но за да има такъв е необходимо време и партниране с опитни играчи, които да показват посоката.

Дори и сега да инкасират тежки загуби, подозираме, че времето ще им даде предимство и достатъчно възможности да излязат от дъното. Забелязваме първите опити за възраждане и подобряване, те няма да станат за една вечер, но със сигурност ще се забележат. Ако се даде още малко доверие на Стоянов, най-вероятно и чудото ще може да се случи. На този етап отборът и играчите имат нужда от подкрепа, без нея нищо няма да се случи.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).