Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
"Еврохолд" дава 35 млн. лв. срещу 50% от акциите на варненския Дворец
Автор: Екип Varna24.bg 18:32 / 08.10.2009Коментари (0)996
©
Дългосрочен проект за публично-частно партньорство на "Еврохолд България" АД с община Варна предложи днес президентът на компанията и на баскетболния "Евроинс-Черно море" Асен Христов. На пресконференция в Залата на славата той изложи пред медиите идеята си. "Еврохолд България" АД чрез дружество предлага на администрацията да апортира договор на стойност 35 млн. лв., платими за 35 г. срещу 50% от акциите на Двореца на културата и спорта. След увеличение на капитала на ДКС ЕАД, община Варна и "Еврохолд България" ще притежават по 50%, като местната власт евентуално ще запази и "златна акция".
Акциите на "Еврохолд България" ще бъдат запорирани за 35 г. до пълното изплащане на сумата от 35 млн. лв. Средставата от 1 млн. лв. годишно ще бъдат индексирани според европейската инфлация и ще се използват за подпомагане на бюджета на някои спортове, ползващи ДКС по следното приблизително разпределение: 75% от сумата за развитие на местния баскетболен отбор "Черно море", 20% за волейбола, леката атлетика, гимнастиката, хандбала, тениса на маса и 5% за обновяване на тренировъчната база и поддръжка на сградата на ДКС.
Асен Христов не отхвърли възможността и други дисциплини (например карате-киокушин), които също са в базата на ДКС, да се включат в разпределението на средствата.
Допълнително "Еврохолд България" ще осигури средства за реновиране на материалната база на Двореца на културата и спорта, тъй като тя не отговаря на изискванията на съвременния спорт.
Вече са били проведени предварителни разговори с кмета Кирил Йорданов и председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов.
"Подобен проект е реализиран в Израел. Там го видях. Така тръгна местният баскетболен клуб "Макаби". Мисля, че този дългосрочен проект е вариант за решение на проблемите на баскетбола и другите спортове, които, освен че ще получат средства, ще могат да разполагат и с база, която ще бъде и реновирана. Ако проектът стане факт, вярвам, че "Евроинс-Черно море" ще играе постоянно на европейска сцена и тук, във Варна, ще идват големи отбори", коментира Асен Христов.
Остава открит обаче въпросът как някои дисциплини (художествена гимнастика, лека атлетика и хандбал например) ще делят средствата, при положение че във Варна има повече от 1 клуб по съответния вид спорт. Пенко Златев (представител на хандбалния "Спартак") се съгласи на обединение с "Локомотив", ако схемата заработи. Но със сигурност това е частта от сделката, която най-трудно ще бъде изчистена предвид обтегнатите отношения между много треньори, работещи в условия на криза и силно конкурентна среда.

Източник: chernomore.bg

Още по темата: общо новини по темата: 5
03.09.2010
02.08.2010
22.10.2009
09.10.2009
08.10.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: