Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кризата провалила проект за огромна нова зала
Автор: Екип Varna24.bg 10:44 / 22.10.2009Коментари (0)1423
© Varna24.bg
Проект за нова спортна зала с огромни размери, е провален заради кризата. Това обяви кметът на Варна Кирил Йорданов. По неговите думи, преди година е имало реален инвеститор, който бил готов да се наеме с обезпечаването на мащабния проект. Изграждането на съоръжението, най-вероятно е щяло да стане под формата на публично-частно партньорство. След като кризата е навлязла и в България обаче, инвеститорът се е оттеглил.

"Става въпрос за съоръжение с комплексен характер. То трябваше да бъде най-мащабното у нас. Само спортната зала бе предвидена с капацитет 18 000-22 000 места. Разполагаме и с общински терен за проекта. Той е до Аспарухов мост. За съжаление нещата се провалиха, но смятам, че за в бъдеще можем да продължим работа по подобна идея", допълни кметът.

Той бе категоричен, че на този етап община Варна няма да се разделя с част от собствеността си върху Двореца на културата и спорта. Преди две седмици частна фирма поиска 50% от съоръжението срещу инвестиции за варненския спорт от 35 млн. лева за 35 години. "Моите уважения към предложението, но ние не можем да се съгласим с него. Мога да го окачествя като не толкова щедър жест от страна на инвеститора. Отворени сме за разговори, но тези условия са неприемливи", коментира кметът. Той бе подкрепен и от председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов. "Ние сме инвестирали за 3 години 50 млн. лева в спорта. Сами направете съпоставката", заяви Гуцанов.

На този етап няма средства за обновяването на Двореца, призна Йорданов. "Не се очертава в близките години да го ремонтираме със собствени финанси. Трябва да търсим други начини, за да не изостваме от останалите градове в България. В Бургас, Русе и София строят нови зали и скоро нашето спортно съоръжение няма да бъде толкова атрактивно", допълни градоначалникът.

В близките няколко години във Варна няма да могат да се провеждат и състезания по моторни спортове, стана ясно още вчера. Докато не бъде изградена модерна база, на която публиката да е обезопасена, ралита в морската столица няма да има, категоричен бе Кирил Йорданов. Очаква се днес той да се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, като именно това ще бъде един от въпросите, който двамата ще обсъждат. Вчера пък 48 спортни клуба от Варна получиха договори за безвъзмездно ползване на общинските бази. Контрактите са до 31 декември 2011 г.

На срещата на Кирил Йорданов с клубовете стана ясно, че шахът, баскетболът и борбата ще станат приоритетни спортове сред учащите.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 5
03.09.2010 »
02.08.2010 »
09.10.2009 »
08.10.2009 »
08.10.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: