Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Лаура Траатс: Съжалявам, че не успяхте да ни видите и на световния връх.
Автор: Екип Varna24.bg 20:46 / 27.10.2021Коментари (1)801
© Фейсбук
Лаура Траатс публикува много емоционално съобщение до своите фенове във Фейсбук. Припомняме, че контузия на състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика, не позволи на тима ни да участва на Световното първенство. Това трябваше да е последното състезание за олимпийските ни шампионки от Токио.

От публикацията става ясно, че председателят на федерацията Илиана Раева е обявила тежкото решение на самите момичета - ансамбълът да се оттегли от надпреварата, по препоръка на д-р Мариян Добрев.

Лаура Траатс има проблем с прешлените на врата от години, като сега е усетила освен силна болка и изтръпване в дясната ръка. Здравето на гимнастичката е поставено на първо място.

Ето какво написа Лаура Траатс във Фейсбук:

"Понякога ние, спортистите, вероятно заслепени от амбицията да реализираме труда си, да се покажем и докажем пред света, оставяме на заден план здравословното си състояние. Борим се, въпреки знаците, които тялото ни изпраща, дори да знаем, че това може да донесе неприятни последици. Докато ние, съсредоточени, гоним целите си има хора, отговарящи за здравето ни, които също са шампиони, в своята сфера - спортните лекари. Хора, които са напълно наясно с това, че в големия спорт има травми и болка, но когато има по-голяма опасност, казват СТОП... И колкото и да е трудно, трябва да ги послушаме.

От няколко години имам проблем с прешлените на врата. Имала съм периоди на обостряне и нормализиране. Следим състоянието и правим всичко възможно да го поддържаме възможно най-оптимално. Използвам случая да благодаря на д-р Добрев и целия екип от кинезитерапевти и масажисти, който работи с нас! Да, това е тежка травма. Използвали сме много и различни методи за облекчение. Благодарение на тях, успях да участвам на всяко състезание с отбора си в този 5 годишен цикъл и да сбъдна най-голямата си мечта - да спечеля Олимпийските игри.

И ето ни тук, отново в Япония, на последното ни състезание. В първия тренировъчен ден започнах да усещам силна болка както във врата, така и по цялата дясна ръка. Положението се влошаваше. Настъпи и различна симптоматика като до края на деня ставаше все по-болезнено. Пих лекарствата, които са предписани за проблема, но не усещах облекчение. Прибирайки се в хотела, споделих с д-р Добрев какво усещам, какво съм пила и как е протекъл деня...

По-късно вечерта г-жа Димитрова и Михаела Маевска повикаха всички ни в стаята си. Звъннахме на госпожа Раева и тя попита как сме. Отговорихме, че сме добре (не бих допуснала да откажем участието си в този момент). Тогава тя каза:

"Момичета, говорих с доктора, опасно е, забранява, взехме решение, спирам ви от световното първенство".

Беше категорична...

Сълзите ми се стекоха по бузите. Огледах се в момичетата и треньорите около себе си. Усещах подкрепата им, но толкова ми се искаше развоят да е различен.

Да, понякога е трудно да поставиш здравето си на първо място, пред медалите и труда, при това не само твоя. Но затова тези ХОРА са там.

Играла съм с различни травми и силни болки. В големия спорт е така и всички го знаят, но когато има реална опасност да се случи нещо по-страшно, което ще се отрази на бъдещето ти, е добре да се вслушаме в хората, които могат трезво да погледнат на ситуацията, отстрани. Благодарна съм, че за мен тези хора бяха докторът на отбора Мариан Добрев и госпожа Илиана Раева, които оставиха на заден план медалите, титлите и успехите, защото здравето винаги трябва да е на първо място!

Изключително много благодаря на нашите треньори и на прекрасните ми съотборнички, които безкрайно обичам! Благодаря, че стоите зад мен и разбирате ситуацията, дори по-добре от мен. В погледите на всяка една срещам само и единствено подкрепа и за пореден път се убеждавам, колко истински са взаимоотношенията ни.

И разбира се, не на последно място, благодаря на семейството си, момчето, което стои до мен и личната ми треньорка, която е винаги зад гърба ми!

Благодаря от сърце на целия екип, който работи с нас!

Получих толкова много подкрепа и любов. Всяко съобщение ме докосна! Благодарение на всички Вас, целия отбор ще минем и през този тежък момент, по-лесно. Обичаме Ви!

Нека не забравяме, че здравето винаги трябва да бъде на първо място, а когато сме съсредоточени в друго, е важно да се вслушваме в съветите на лекарите, преди последствията да са необратими!

Да, може би, не си представях така последното състезание, но искам да кажа, че съм безкрайно щастлива да завърша кариерата си със златен олимпийски медал. Щастлива съм, че успяхме да го защитим с рекордна оценка, преди седмица в Испания. А относно световната титла... може би има много разочаровани фенове... искрено съжалявам, че не успяхте да ни видите и на световния връх... тази така жадувана от нас титла...

...а може би просто, това е било част от цената на олимпийското злато...".

Гимнастичките от ансамбъла се прибират в България в петък, а в средата на декември ще се състои бенефисът на момичетата.

Още по темата: общо новини по темата: 32
19.09.2022
18.09.2022
15.09.2022
14.09.2022
13.07.2022
11.04.2022
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вие деца бяхте на Световния връх на Олимпиадата...Накарахте цяла Българияда се гордее със вас,за съжаление травмите са част от всеки спорт ...неща които не зависят от вас!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: