Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Районните кметства във Варна със спешна "нано застраховка" срещу вируси
Автор: Пламена Николова 10:02 / 01.11.2021Коментари (0)2575
Спешни мерки за обезпечаване сигурността и здравето на служители и граждани бяха взети от районните кметства във Варна в почивните дни, научи Varna24.bg.

По решение на петте районни кмета, зоните, в които се работи с граждани, бяха обработени с най-модерната към момента за страната нано технология, която гарантира в рамките на една година сигурна защита на повърхностите не само от коронавирус, а и от още много бактерии и вируси.

Припомняме, че пилотно препаратът беше приложен в кметство "Приморски" преди една година.

"Помещенията, които обработихме на 15 октомври 2020 г., са тези, в които приемаме граждани. Освен обработката ползваме и други предпазни средства. Мое впечатление и това на колегите ми е, че нито един от тях не се разболя на самото работно място. Имаше такива, които се разболяха от досег с хора в семейството и приятелския кръг, но не и в службата. Това ми направи впечатление. Затова, когато ми предложиха отново да обработим помещенията, аз изразих съгласие, тъй като усещането ми е, че тази обработка помогна в период от една година да запазим колегите с това иновативно средство, в което аз повярвах.

Затова отново предприехме тази стъпка, още повече, че следващите две седмици освен ежедневния поток от граждани, на 13 ноември, деня преди изборите и на 14 ноември, в изборния ден, ще приемем около 400 граждани, които ще дойдат в секционните комисии и ще провеждат изборите в 121 секции при нас. На 13 ще бъдат получени материалите, а на 14-ти ще дойдат машини и документация. Считам, че по този начин бих могла да предпазя колегите си с един препарат, който е нов и има бъдеще", коментира Петя Проданова, кмет на район "Приморски".

Примерът на район "Приморски" в първите месеци на тази година последва и район "Владиславово".

"Факт е, че след като третирахме с препарата гишетата, вратите и всички повърхности, до които имат досег служителите ни и често гражданите, не сме имали случай на колеги и граждани, за които да е доказано, че са се заразили в районното кметство", коментира кметът на района Николай Костадинов.

След запознаване с параметрите на препарата, отзивите от колеги и референциите от големи фирми като Спиди, Метрополитен и др. за изпитаните качества на продукта, в битката за здравето на служители и граждани се присъединяват и кметство "Одесос", "Младост" и "Аспарухово", които също бяха третирани с нано продукта в почивните дни.   

"Признавам си, първоначално бях малко скептичен относно това "чудо", което пази в рамките на цяла една година. Бях убеден, че стриктната дезинфекция и спазване на мерките в кметство "Одесос" са достатъчни, но когато се допитах до колегите, когато проучих, че вече във Варна е обработено летището, детски градини, училища, фирми, както и други районни кметства, всякакво колебание изчезна. Убеден съм, че това е дълготрайна и сигурна защита, както и гаранция, че сме положили максимални усилия в грижата си за хората", сподели Георги Недев, кмет на район "Одесос".

Колегата му Христо Христов, кмет на район "Младост" допълни, че е убеден в качествата на препарата и вече е далеч по-спокоен за своите служители и хората, които ще бъдат обслужвани от тях.

"Няма по-важно и смислено нещо от грижата за здравето, а превенцията е много важен фактор в това. Считам, че постъпваме отговорно и всеки ръководител трябва да следва този пример", каза още Христов.

Позиция относно третирането на районното кметство изрази и Ивайло Маринов, кмет на район "Аспарухово".

"Считам, че мерките са не само навременни, но неотложни предвид ескалацията на заболеваемостта от коронавирус. Длъжни сме да положим усилия в борбата с пандемията , отговорността за ограничаване разпространението на заразата е на всички ни, затова е добре всеки да положи усилия. При нас също се спазва изрядна хигиена, дистанция, дисциплина, но тази нова технология е уникална и силно вярвам, че след полагането на този защитен слой от нано частици и психологическата атмосфера ще е далеч по-спокойна, а нашите служители ще работят без страх в по- комфортна среда", допълни Маринов.

Както вече стана известно, Ликуид Гард е уникален, иновативен и без аналог до този момент в света, биоциден продукт. Разработен и произвеждан от немската компания "Нано Кер АГ Германия",  същият спечели наградата за иновативен продукт № 1 на Германия за 2019г. в областта на "Хигиена и анти-микробна защита".

Уникалността му се състои в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, дълготрайността му на въздействие е минимум 1 година, с 99,9% унищожаване на бактерии, гъбички, плесени, съответно също и на Covid 19, Инфлуенца Тип А, SARS и Covid.

Втората, основна характеристика на продукта, която го отличава от другите, е начинът му на действие. Нано покритието създава върху повърхностите слой с милиони положително заредени остриета, които привличат и пробиват отрицателно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично - елиминация без създаване на резистентност.

Продуктът създава защитен слой върху всякакви повърхности, като работни плотове, врати, столове, бюра, стени, тоалетни помещения, складове както и работни помещения. Безпроблемно защитава абсорбиращи повърхности, като текстил, кожа и филтри, създавайки същото трайно анти-бактериално покритие. Защитавайки всички тези повърхности, той прави нуждата от използване на други дезинфектиращи препарати излишна. 

Припомняме, че при посещението си във Варна екс министърът на туризма Марияна Николова даде като добър пример летище Варна, което след обработката с Нано Коут- Ликуид Гард гарантира сигурността на своите пътници и персонал.

Още в началото на пандемията уникалната нано технология бе масово приложена в Бургас, Пловдив, София, а на по-късен етап в Добрич, Димитровград и на много места във Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: