Почина президентът на БК Славия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:34 / 04.01.2022
554
На 51-годишна възраст почина президентът на БК Славия - Васил Йотов. Спортният деятел си отиде от този свят след продължително боледуване.

Поклонението ще бъде на 6 януари (четвъртък) от 15:30 часа в църквата "Света София". 

Екипът на Sofia24.bg изказва съболезнования на близките и роднините на Васил Йотов!

Ето какво написаха от Националния клуб на слависта,  БК Славия и вестник "Славия". Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Славия осиротя! Отиде си нашият Васко Йотов!

Новата година започна шокиращо, за всички които обичат белия клуб, а и баскетбола. Днес, 4 януари 2022, на 51 години ни напусна президентът на БК "Славия" Васил Йотов. В последните месеци той водеше неравна битка с коварна болест. И по своему, все пак успя да победи. Не искаше да товари никой, освен най-близките си с тегобата си. За да не е в тежест, а и за да го запомним такъв, какъвто бе.

Винаги позитивен, винаги готов да помогне. Хора като него днес са изчезваща порода. Носещи в себе си романтика и идеализъм. Вярващи в доброто. Търсещи позитивното.

Макар смъртта да ни го отне толкова млад, той ще бъде в нашите сърца вечно. Не само с неизброимите спомени, но и с делото, което остави. В славистките анали пътят му е повече от достоен.

Закърмен с идеалите на това велико дружество още от дете, от татко си Йото, той пое ролята на обединяващ фактор в Националния клуб на слависта през 2000 година, когато пред бялата общност витаеха тъмни сенки.

Но с помощта и на други верни на славизма люде, Васко успя да преведе фенклуба и през тези трудности. Година по-късно пък вдъхнови слависти журналисти да създадат вестник "Славия", който не просто тръгна с негова помощ, но вече две десетилетия е хроникьор на бялата спортна история!

И Васко бе един от хората, носещи слависткия дух на това издание до последно. Сетне се нагърби със задачата да спаси белия баскетбол и от 2005 година е плътно до клуба, като в последното повече от десетителетие бе и негов президент.

За разлика от други хора, появили се покрай спорта, Васко даваше, а не вземаше и правеше всичко от сърце,

както и във фенклуба, и за вестника в началото на новия век, такъв беше и в баскетбола. Безкористно верен! Успя и в това начинание. Заради с ентусиазма си и други слависти, с чиято подкрепата върна магията с оранжевата топка отново в полите на Витоша.

В последвалите години, хиляди деца минаха през залата, а женският тим отново стана фактор в първенството, а клубът отново е №1 в столицата! Наш дълг е да продължим да вървим по трасирания от него славистки път!

Васко, приятелю, ти загуби битката с болестта, но спечели тази с вечността! Завинаги ще бъдеш един от нас, които вдъхновяваше!"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).