Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Павлов: Путин надмина Хитлер, а Ким Чен Ун е възпитан младеж
Автор: Йоланда Пелова 17:41 / 24.02.2022Коментари (2)1325
©
Историкът проф. Пламен Павлов говори за Sofia24.bg относно военните действия на Русия в Украйна

Проф. Павлов, как реагирахте, когато научихте новината, че Русия е започнала военни действия срещу Украйна?

Пламен Павлов:
С огромно възмущение реагирах към този акт на агресия, на безскрупулна пропаганда и на всичко онова, което направи руският президент Владимир Путин, който в някои отношения не само достигна, но и надмина Хитлер в своята арогантност към една суверенна държава, която има същите права, каквито има и Руската федерация.

Сравнихте Путин с Хитлер. Като историк какво мислите относно това къде би могла да постави Историята тези действия на Русия или как най-общо могат да се определят?

Пламен Павлов:
Дано да има история, която да определи това. Този човек застрашава и самата Русия. Действията се свързват с ядрена война. На няколко пъти и то не само през последната година плаши света с дрънкане на оръжие. Това е един рекет в планетарен мащаб. В това отношение бяха правени аналогии от западни наблюдатели, че в някои отношения Владимир Путин се държи като Ким Чен Ун. Мисля обаче, че сравнение с Путин, Ким Чен Ун е един възпитан младеж, ако мога така с ирония да го кажа.

Това, което се прави от Руската федерация и лично от президента Путин е военно престъпление и то не се прави от днес. Аз съм донякъде разочарован и от западната пропаганда и от западните анализатори, от политиците в цивилизования свят, които като че ли от години не искаха да забележат този агресивен тон. През 2018 година бях в Екатеринбург. Точно след президентските избори, които много добре знаем как се случват в руската федерация. Там вместо да се коментира бъдеща Русия се говори за ракети, ядрено оръжие. И така това, което се случва не върви от днес и има за цел да зомбира руския народ. Аз обаче смятам, че привържениците на тези действия и този тип решения в самата Русия не са толкова много колкото ги представя пропагандата. Украйна е жертва на чужда агресия.

Прекалено ли е твърдението на повечето анализатори и коментатори по въпроса, че сме свидетели на Трета световна война?

Пламен Павлов:
В някакъв смисъл става Трета световна война. Преди години руският историк Юрий Фелщински и нашият международник проф. Михаил Станчев, който е академик на БАН, написаха една книга – Третата световна война: Битката за Украйна. Тя беше издадена на английски, на полски и на много езици, но не и на български. Беше направено всичко възможно тази книга – един Бестселър - да не се появи в България. Това се случи след Кримската криза и така книгата казва, че Третата световна война вече е започнала. Аз не искам да задавам такива апокалиптични тонове , но опасността от Трета световна война изобщо не е малка. Ние много добре знаем как започва Първата световна война – до голяма степен напълно абсурдно. Ние от наша гледна точка знаем, но тогава никой не е имал усещане за война.

Така че, когато имаме ядрено оръжие и мегаломански амбиции – да бъдат императори на света - на практика вероятността от Трета световна война в никакъв случай не е малка. Това, което най-много ме възмущава е, че в нашата страна, в парламента, има сили, които действат против Украйна и България. Всеки се сеща, която е тази група – "Възраждане". И тази партия е наричана патриотична. Тази група е всичко друго, но не и патриотична. Става дума за група или партия, която обслужва чужди интереси. А другото нещо е в нашите медии, където продължава да върви хибридна пропаганда. Само преди няколко дни Петър Волгин в национален ефир с негови събеседници, удобно подбрани, твърдеше, че Украйна няма право да съществува, както и други фриволности. Подобни неща са недопустими в медийна среда, особено в България.




Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Време е за преврат. И всичките от Дондуков 2 и 2 ,бохчите и вън от България. После разни русофили,Възраждане ,дребни елементи ,путеноиди разни ,по същия начин. Но преди това един по здрав бой и с шутове да ходят в Украйна. Там ще им отстъпят място ,а тяхното тук ще го заемат българи от Украйна. Той който харесва Путин ще го чака или ще бяга в Русия. А тези дето ще дойдат в България е ясно ,че не го искат. Щом е така ,нашите безродни боклуци дето го харесват да си ходят при него.
-1
 
 
ТОВА ДА ГО ПРОЧЕТАТ ТРОЛЧЕТАТА - РУСОСИФИЛИСТИЧНИТЕ ИДИОТИ!СКОРО ВИ ЧАКА ПАК СИТУАЦИЯ ДА ДИШАТЕ ЧЕРНОБИЛСКИ РАДИОАКТИВЕН ПРАХ - ИДИОТА ДЖУДЖЕ ЩЕ ВЗРИВИ ЧЕРНОБИЛСКИТЕ ХРАНИЛИЩА ЗА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: