Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вацев: Добре дошли в навечерието на Третата световна война, където България oтново ще воюва срещу Русия
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 26.02.2022Коментари (10)2375
©
"Тази война ще завърши първите дни на март с победа на Русия. Русия печели тази война и това не е известно само на българските озверели медии, които от 48 часа не могат да се измъкнат от истериката, която им индуцираха от някакви страни.“ Това каза пред БНР геополитическият анализатор и университетски преподавател Валентин Вацев.Светът преминава от еднополярност към многополярност. Появиха се още два световни полюса насилата – Русия и Китай, Русия в момента има военно-техническо надмощие над САЩ и не се бои да воюва.

Преходът от еднополярен към многополярен свят означава огромно количество регионални, но жестоки войни, които разгледани съвкупно, могат да се нарекат Трета световна война, смята Вацев. По думите му Третата световна война ще представлява мрежа от локални жестоки конфликти, в които Русия ще воюва срещу НАТО.

"Добре дошли в навечерието на Третата световна война, която с почти 100% вероятност няма да бъде ядрена, тъй като ядрената война просто не е война, а край на цивилизацията.“

В Третата световна война ние отново сме срещу Русия. Българска съдба е във всички световни войни да воюваме срещу Русия, посочи Валентин Вацев.

Русия воюва Украйна да не влезе в НАТО, това е единствената истинска политическа цел на руското ръководство, подчерта той.

"На Русия не ѝ оставиха никаква възможност да направи нещо друго. Няколко пъти президентът Зеленски беше като че ли готов да преговаря за неутрален статус на Украйна, но някакви странни сили около него не му дават възможност. Зеленски е под огромно напрежение. Той не е субект на цялата си воля. Той знае, че губи тази война.“

Според Вацев украинският президент е "заложник на тази война и ще оцелее само ако играе по правилата на своите съветници“.

Засега се вижда договореност между Русия и Вашингтон руските войски да не навлизат на запад от границата, която дели Западна Украйна от Централна Украйна, затова и посланици и други дипломати са в безопасност в Лвов, отбеляза Валентин Вацев.

Според анализатора поставените цели на войната са противоречиви, защото например денацификацията би изисквала десетилетия и се изразява в "преодоляване на патологическата зоологическа русофобия в някои представители на украинското общество“, в което има "много мощна ултрадясна зоологическа антируска прослойка“.

"Излекуването на украинското общество от русофобия ще отнеме период, в който се раждат и се сменят поколения. Така че втората задача, която Путин поставя, не е реалистична.“

Тези, които ще воюват до последния патрон и капка кръв, са доброволните батальони, които нямат какво да губят, докато украинската армия се държи разумно и потокът от предаващи се украински военни не секва, каза още Валентин Вацев.

Икономическите санкции срещу Москва ще бъдат посрещнати с неудобство, те са неприятни, но не са непреодолими, коментира Вацев.

"Г-н Борел има свои заслуги в процеса на национализация на руските елити, когато обяви – никакъв шопинг вече в Милано, никакви вечеринки в Сен Тропе и никакви брилянти в Антверпен. Това е желанието и на средния руснак – да се отрежат олигарсите.“

Политическата линия на Путин зависи от това доколко той успява да примирява, балансира и консолидира 4 основни елитни групировки. На този етап има консенсус между три от тях, поясни Валентин Вацев. По думите му санкциите срещу елита на Русия имат за цел да съобщят на санкционираните, че трябва да свалят Путин, но засега политически Кремъл е безусловно консолидиран на фона на задълбочаващия се натиск върху върхушката на руския елит.

"Нека да видим ще успее ли Путин да поддържа политическия консенсус между основните руски политически елитни групировки.“

В София има много хора, които са готови да отворят война на Русия, изтъкна Валентин Вацев в предаването "Политически НЕкоректно“.

"Защо никой не се е досетил, че например бул. "Руски“ в центъра на София може да се преименува в бул. "Американски“? Руската църква да стане Американска църква, 3 март да стане Ден на любовта към Америка? Да се обяви извънредно положение, предвид особената обстановка и да се разгонят със закон всички русофилски организации с обвинението, че са паравоенни организации. ДАНС трябва да направи списък и на всички, които си купуват руска салата, тъй като това е слабото място в българската национална сигурност.“

Българският политически елит все още не е направил всичко, което зависи от него, смята Вацев.

"Като начало вероятно ще бъде изгонен от правителството военният министър, без да се обяснява защо – той си знае. Аз не виждам никаква вина при него, че не споделя русофобския бяс на българския министър-председател.“

Геополитическият анализатор подчерта и ролята на междинните избори в САЩ през есента за геополитическия баланс на силите.

"Периодът на валидност на демократическото правителство на Байдън в Америка като че ли се разпростира до 8 ноември тази година. Аз очаквам сериозна победа на Републиканската партия с Тръмп начело. Републиканците са за конфронтация с Китай и за мир с Русия, демократите – точно на обратния принцип.“

Вацев постави и въпроса дали Китай "няма да използва бъркотията, за да придърпа Тайван“, защото има всички технически възможности за това, но същевременно посочи, че това е "империя, която работи с категориите на вечността“.

"Китай може да направи точно това, точно сега. Но аз ще бъда изключително изненадан, ако наистина го направи. Това няма да е по китайски.“



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Валентин Вацев е изключително добър геополитически анализатор. Слушайте и помнете какво приказва. Ако прочетете книгата му "Третата национална катастрофа", ще останете учуден не само от перфектни анализи, но и от сбъднати събития предсказание от него. Включително и падането на власт на Бойко Борисов и начина на съставяне на ново правителство. Така че слушайте го.
0
 
 
Този изкукал другар явно денонощно гледа канала Россия 24.
0
 
 
И тази мекица преподава. Какво преподава този русофилски боклук ? Значи русофобията трябвало да се заличи в украинското общество ,а русофилията е доброто за украинското общество. То ,като тук. Тази гад ако не си русофил ,значи си американофил. Защо бе мекици смачкана Св.Ал.Невски да не се преименува на Кирил и Методий ,както е била ,а бул.Руски да не е бил.кап.Мамарчев ? Защо винаги заменяте руските си лайна с американски ? Български ценности нямате ли ? Лустрация трябваше за вас. И сега не е късно. Стягат ВИ багажа на теб и още хиляди путеноидни к**ви тук и ви изритват към победената Украйна да му населите кенефите. Предатели безродни.
0
 
 
това червено лайно като е АНАЛизатор да анализира накъде отива собствената му партийка!И тъпите внушения за имена на улици,църкви и салати може да си ги прибутва във вестника на тази партийка.
0
 
 
Как може да си анализатор и да кажеш, че през Втората световна България ВОЮВАЛА срещу Русия/СССР? Какво повече да четеш след такава груба неосведоменост?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: