Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Амбарева: Mантратa "ако не бяха руснаците да ни освободят" е долна спекулация, пораждаща овча благодарност към Русия
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 09.03.2022Коментари (5)1107
©
Силен коментар на Биляна Амбарева в социалната мрежа фейсбук. Причината за неговото написване е пропутинската пропаганда, която се шири из социалните медии:

Към всички, които апелират да се засрамя, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам:

"ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война"



имам няколко въпроса:


Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?

1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?

2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?

3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?

4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия напук на Гърция?

5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?

Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят" е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия! Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава.

Парадоксът е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово", в желанието си да докажат "робството", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско! И какво излиза сега? На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! Сега, след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя сме щели да ходим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "дядо Иван"!!! И се научете да СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!


И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Сега българите там се определят като македонци, заради политиката на "освободителката", на която 140 години и правите метани!



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Неблагодарна сган заслужаваща участта си . За 30 год. лизане задниците на САЩ и ЕС къде сме и къде ще стигнем ? С такива плазмоди и Господ не може да помогне на България .
0
 
 
Чугунените глави, до които е написан този съдържателен текст, са имунизирани срещу мисловна дейност. Повечето не могат да четат с разбиране, а много изобщо не могат да четат повече от заглавия. Силата им е само в повтарянето на едни и същи копирани глупости, с които си прави гаргара авторката.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 09.03.2022 г.
0
 
 
Уникален пост! Поклон, Амбарева!
-1
 
 
Чуди ли се украинските жени,избягали от войната,защо в България има все още много *русосифилистици*?Ами преди дни излезе едно интересно изследване - всичките антиваксъри,русосифилистици,червеногъзи глисти са едини и същи хора!Това е съвремения червен боклук на България!И искаме да вървим напред с тези отрепки,които всеки ден се подвизават и тук,в този форум?
0
 
 
Любим рефрен за путюноидите! Аз пък бих казал,че ако не бяха Борис и Симеон и те нямаше да пишат на кирилица и да слагат кръстове в храмовете си. Благодарение на кан Габдула Челбир - Владетел на Волжка България , им дават въздух и на тях и на Европа от монголците. И като благодарност ни затриват в Поволжието. Докато ние тук сме под Османско. А къде бяха 1828-29г. ,като победиха и стигнаха до Одрин ? Върнаха се с българи в Бесарабия,изтъргуваха ни с турците и си населиха придобитите земи с християни,а тук обезбългариха Сливенско,Ямболско и около Нова загора и заточиха кап.Мамарчев на о.Самос щото дръзна да си брани своята земя и хора. Продажна ,долна сволач! Никога не са мислили за нас ,а за гъ*ъ си. Ние сме им били винаги мравки на високомерните ВЪШКАРИ. А са получили доста от нас преди тези 500г. в които спаха. След това бяха заети пък да затрият Волжка България и сумати народи в границите им на империята. Без значение царете или болшевиките им или Сталин. Нация от миризливи пияници! Четете записките на Достоевски от 1877/78г. ,четете и мнението на Раковски за руснаците. Раковски е племенник на кап.Мамарчев.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: