Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Топ готвачът Дани Спартак фалира
Автор: Екип Varna24.bg 13:07 / 06.04.2022Коментари (0)1002
©
Топ готвачът Дани Спартак фалира. Победителят в първия сезон на Hell's Kitchen затвори заведението си заради коронавируса.

"Пандемията се отрази жестоко на бизнеса. И не само на нашия. Ние затворихме ресторанта, защото бяхме сравнително нови на пазара и не успяхме да се справим, наложи се да продадем заведението", каза пред "България Днес“ шеф Спартак.

След като грабна голямата награда от 100 бона през 2018 година, Дани заделя по-голямата част от парите за образованието на сина си Никола, който в момента е на четири години и половина. С другата част отваря ресторант в центъра на София. Заведението отваря врати през 2019 година, след основен ремонт. Дани започва усилена работа в кухнята заедно с друг участник в кулинарното предаване – Светла, с която се сближава по време на снимките

"Работихме може би около година и тогава обявиха пандемия. Опитахме още половин година да направим нещо, след това продадохме целия бизнес", допълва кулинарът.

Днес той е категоричен, че не иска да отваря ресторант. Ориентирал се е по-скоро към уличната храна, която е достъпна за повече хора и работата е свързана с по-малко ангажименти. С мъка споделя, че заради работата в заведението веднъж изпуснал рождения ден на сина си.

"Един ресторант изисква много ресурси и много разправии за хората, които не са захващали с подобно нещо. Трябва да мислиш за персонал, за клиенти, общо взето трябва да се съобразяваш с много неща, ако искаш всичко да е наред", обяснява готвачът.

В момента участва в сутрешното предаване "На кафе“, където приготвя различни вкусотии на Гала заедно със Светла. Ангажиран е със снимките на новия сезон на "Кухнята на ада“, където работи рамо до рамо с шеф Ангелов.

У дома Дани и жена му се редуват в  кухнята, като той самия признава, че тя всъщност е по доста по-добра кулинарка от него. Кариерата на Спартак апочва много преди шоуто на Виктор Ангелов. Дани е работил във френското посолство у нас като личен готвач на посланика. Приготвял е храна за световноизвестни музикални изпълнители като Енрике Иглесиас, Ерос Рамацоти и Ищар.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: