Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Витанов: Войната в Украйна ще е дълга и ще се развива бавно
Автор: Екип Varna24.bg 22:59 / 25.05.2022Коментари (2)1704
©
Математикът проф. Николай Витанов с дежурния си текса относно пандемията и войната в Украйна.

"Празничните дни свършиха. Бях ви оставил в ръцете на едни, дето много знаят да приказват, за да ви информират. Разбира се, те нищо не са ви информирали, тъй като и те не знаят какво става с пандемията, а във войната също не могат да се ориентират, защото са клъвнали на пропагандните въдици.

Караме натам по моите технологии за анализ и прогнози на сложни социални системи. Който смята, че тази информация, която давам, не е полезна или е фалшива или че и той може да я каже, да не чете. Това е обективното положение на нещата. Като не ви харесва, не го четете.

Сега по същество

Както винаги, първо пандемията, после войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Проверка на ситуацията с пандемията днес

1. Сценарият "Синьо лято" е стабилен - ден 10. Този сценарий е - караме си спокойно лято. Знаете - целта е да го държим стабилен 3 месеца (90 дни) за да няма проблеми през лятото.

2. Общата обстановка - Модифицирания Омикрон не успява да запали дифузното разпространение И така вече 55 дни.

Да видим с чисълца, каква е текущата обстановка.

2. Базовото репродуктивно число - днес е 0.95.

Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива.

"Синьо лято" е непоклатим, обхватът на заразата продължава да се свива.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар.

Да видим няколко контролни чисълца за днес от индекса на дифузното разпространение

За страната - 0.09

София-град - 0.12

Пловдив - 0.08

Бургас - 0.05

Варна - 0.04

По южните граници

Благоевград - 0.08

Кърджали - 0.09

Смолян - 0.12

Хасково - 0.08

Ямбол - 0.09

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространение - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространение

3. Под 1.00 - дифузната разпространение спира или съвсем го няма.

Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са далеч под 1, няма дифузно разпространение. Планът на зловещия професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи. Вече 55 дни.

За сведение - индексите в още няколко области

София-област - 0.11

Стара Загора - 0.09

Шумен - 0.07

Търговище - 0.06

Велико Търново - 0.07

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Индексите са дестина, че и повече пъти под критичната стойност. Както се пее в песента - Луната продължава да спи. Ковид - кризата е смазана. И днес вирусът не може да надигне глава. Е, нека да сме смазали поне една криза от всичките, дето са ни се струпаха на главата.

3. Проверка за препълненост на болниците. Има ли препълнени болници? Няма. Нещата са под контрол.

Върти ли си синджирчето здравната система по повод но Ковид - кризата. Вътри си го. И си подсвирква. И днес . Заетостта на леглата е десетки пъти под максималния капацитет. Десетки пъти и продължава да спада. Гоним стотици пъти под максималния капацитет. Четете ли юрдечета и рецензенти от Ганковото кафене? Ей така се бори Ковид-криза.

4. Проверка за тотален локдаун. Къде го тоталния локдаун?

Какво беше това тотален локдаун? Стягайте сезона по морето, лятото ще е спокойно. Сценарий "Синьо лято" е стабилен.

5. Проверка на смъртността. Знаете - целта беше броят на дните, в които починалите ще са едноцифрено число, да се увеличава. Ето, бройката на дните се увеличава и ще продължава да се увеличава.

Но бавно

6. Заключение от проверката - и днес, 55 дни след отпадането на извънредната епидемична обстановка, ситуацията е спокойна. "Синьото лято" е стабилно, здравната система

се справя с проблемите, целта - лятото да е спокойно, все повече се постига.

Дифузното разпространение е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го запали се провалят до един.

И още ще се провалят. Обхвата на заразата се свива. Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец.

Знаем си - само Шерлок Холмс може да провали плановете на зловещия професор. Шерлок Холмс го няма, а зловещият професор добива все повече практически опит и технологиите му за предсказване и контрол на сложни социални системи стават все по-добри. Скука.

7. Днес - прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост.

Тенденцията е ядна - жълтото ще расте. Тъмнокафявите области в западна България се наблюдават. Там полека трябва да почнат и те да изсветляват. Обстановката е спокойна. Сценарият "Синьо лято" е стабилен. Това е и зловещият план на зловещият професор - народът да си изкара лятото на спокойствие без проблеми от коронавируса.

Сега за войната.

Четете писъците срещу мен. Не ме интересуват. Отработвам си технологията за прогнози и контрол на сложни социални системи. Тази война е прекрасно поле за подобрения. Затова ви пиша, че тук не се леят чувства, а се прави хладнокръвен анализ на обстановката.

1. Разбрахме се вече - войната ще е дълга и ще се развива бавно. Защо? Като следствие от принципана поробването на Хакен е стабилизиран сценарий на бавно изменение на обстановката. Затова. Когато ме питаха в една голяма телевизия колко ще продължи (беше в началото на март) - казах 3 месеца. Значи, в началото на юни ще поговорим защо продължава още. Сега текущата обстановка.

2. Ежедневната проверка на офанзивите и контраофанзивите.

Руската офанзива. Основна цел към момента - Донбас, критерий за успех - превземане на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се очаква голям котел, но се очакват малки котлета. Аз ви пиша за най-голямото котле:

Котле 1 - Северодонецк - Лисичанск - почти затворено.

Численост на украинската групировка там - 1 дивизия.

Чакат се тежки боеве, особено за Лисичанск.

Започват да се оформят и други котлета. От стратегическа гледна точка, най-важното от тях е при Авдеевка. Не е голямо, но е точно срещу Донецк. И е добре укрепен градът. Руснаците по-скоро ще стигнат до Словянск и Краматорск през Лиман и Светлодарск. Светлодарск го превзеха, Лиман - още не.

Руснаците напредват бавно в Донбас и никой не го отрича.

Капитулацията на полка "Азов" в Мариупол. Над 2400 човека.

Много. И неприятно от психологична гледна точка.

Украинска контраофанзива. Цел - спиране на руската офанзива в Донбас. Критерий - превземане на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма.

Да поставим обаче още един критерий за успех на тази контраофанзива по отношение на Харковска област. Той е ясен - изтласкване на руската армия от територията на Украйна на територията на Русия. Нали така. Постигнато ли е това? Не.

Има едни селца, които украинската армия трябва да превземе, за да запишем успех за нея. Това са : Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме. Не се наблюдава напредък в тази контраофанзива. Целта - да се спре донбаското настъпление на руската армия не е постигната.

Масовата мобилизация в Украйна върви, говори се, че вече украинската армия е 700 000 души с тенденция да достигне 1 000 000. Руснаците нямат и 200 000 и настъпват. Странна война.

Украинските генерали не крият вече, че жертвите са големи и че се чакат още повече жертви. Съветският манталитет на водене на война го има и при двете страни.

Западните оръжейни системи държат украинската армия изправена на крака, но толкоз. Мащабна контраофанзива няма, което показва, че западната военна помощ е недостатъчна.

Руснаците имат преимущество в Донбас. Очакванията са това преимущество да се запази до края на седмицата, че и след това. Украинците спешно трябва да запълнят пропукването на фронтовете в Донбас, защото стратегията на руснаците за малките котлета започва да проработва.

Това, което украинците се опитват да правят при Харков не променя по същество положението. Ситуацията в Донбас продължава да е неприятна за украинската армия. Много кръв ще се лее там докато украинските запасняци се адаптират към обстановката.

3. Пропагандната война. Във воюващите страни ситуацията е стабилна - народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата. Този сценарий не се очаква да се промени, въпреки пленяването на 2400 човека при Мариупол. Известно е и как ще върви сценария - дивизия след дивизия ще пращаме на фронта, докато изтласкаме руснаците от Украйна.

При руснаците е по-спокойно. Войната не е на тяхна територия. Тактиката на малките котлета на Дворников започва да сработва. Руската пропаганда на се очаква да има особени проблеми да държи населението в правилно психическо състояние.

У нас - стабилен е сценарий на провалена проукраинска пропаганда. Как да се оправи това - съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден 11-ти, не е Бисмарк)

... Да бъдеш модерен означава да напълниш нови форми с вечни истини.....

Кратък коментар - горната мисъл обяснява защо модернизмът в България все пропада и защо не успява проукраинската пропаганда. Защото у нас всичко се е юрнало към формата и никой не мисли за съдържанието.

Нови форми, нови форми, но народът не ги разбира. И тъй мислите си, че е модерно, а то е старомодно. Няма единство и борба на противоположноститие - новите форми и вечните истини - няма ефект. Ами няма. Атракторът е набит в неподвижната точка на провал на проукраинската пропаганда и не мърда оттам. Един човек с месеци говореше за аматьорщина, но какво разбира той от пропаганда.

Виждате - подпомагам проукраинските пропагандатори с интелектуално доказано работещи концепции. Та дано вдянат. Ще вдянат ли? Имаме си тест - атракторът трябва да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския скептицизъм. Ако да - вдянали са. Ако не - не са вдянали.

И накрая - Бисмарк, разбира се. Четете Бисмарк, юрдечета. Четете и мислете, Той ще ви покаже как да гледате на тази война.

Ето днешния цитат от него

... Руснаците бавно запрягат, но бързо се движат....

Какво иска да ни каже тук Бисмарк? Много просто - ако искаш да спреш руснаците трябва да ги спреш, докато запрягат. Запрегнат ли, работата става много трудна - и пет пъти по-голяма армия да изкараш, въоръжена със западни оръжейни системи, много трудно ще се справиш. Колко струва изтласкването на текущата руска групировка от Украйна при текущите условия?

Простат сметка показва - половин милион убити украински войници, един милион ранени. Много добре запомнете - текущата около 200 000 - на руска групировка при текущите условия (няма ядрено оръжие). Затова украинските генерали настройват народа за много жертви. Само, че за да си позволиш половин милион убити и милион ранени трябва да имаш армия поне от 5 милиона. Ако нямаш, може да се надяваш. Може. Но помнете:

Първото, което умира в една война, е надеждата.

Добре, стига за днес. Предстои да видим какво ще има да става. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля", написа проф. Витанов.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.05.2022 г.
0
 
 
"Специалист по всичко". Или на всяка манджа мерудия.
Aнонимен
на 26.05.2022 г.
0
 
 
Пишман-математик. Проблемът е не качество на проукраинската пропаганда (хич и тя не е много добра и не може да противостои милиарди долари похарчени за прорашистската), а качество на мозъци. "Простата сметка показва", че математикът е поредния копейкин (само че под прикритие). Друго, загуби
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: