Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свиленски: Ще положим усилия актуализацията на бюджета да бъде приета
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 10.06.2022Коментари (0)721
© НОВА ТВ
От БСП ще положат усилия актуализацията на бюджета да бъде приета. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в студиото на "Здравей, България".

"Ние ще положим усилия тя да се приеме. Ще направим всичко възможно да намерим тези необходими разумни народни представители и да им обясним защо това трябва да се случи", каза още той.

По думите му никой не е очаквал Слави Трифонов да изтегли министрите си. "Това са непредвидими хора, които както вчера не подкрепиха бюджета, в пленарна зала може да единодушно да го подкрепят", коментира депутатът.

"Важно е обществото какво ще разбере и как те ще защитят своята позиция пред гражданите – че ще ги оставят без помощи, без социални плащания, а бизнеса без подкрепа и излизайки от такъв парламент на какво се надяват в следващия", добави той.

"Няма нужда и от вот на доверие. Конфигурацията в парламента е ясна. В едната имагинерна коалиция са 115-120, а другата са 110-115 души", посочи Свиленски.

Депутатът отбеляза, че е важно и да не се забравят дадените предизборни обещания. "Аз съм казал, че влизам в парламента, за да променя модела ГЕРБ и сега няма как партията, която представлявам, само след 6 месеца да каже, че той е много хубав и дайте да ги върнем. Това са го казали и другите партии. Хайде да видим как ще си излъжат избирателите. Те са лъгани 30 години, може пак да са", каза той.

"В Конституцията ясно е записано – когато не може да се избере правителство и не може да се приеме бюджет, парламентарната рулетка се върти и след това се отива на избори. Това е неизбежно. Въпросът е какво БСП ще се опита да направи", каза още Георги Свиленски.

Според него в сегашната ситуация правителството трябва да реши дали ще може да управлява държавата. "Мисля, че ще му е трудно и че трудно ще отговори на очакванията на българските граждани. В рамките на този парламент е невъзможно да се случи друга конфигурация на база разделителните линии, които има и на база заявените досега позиции. Случи ли се това – ще означава, че някой ще излъже своите избиратели", категоричен е той.

И добави: "Със сигурност, ако се стигне до вариант парламентарната рулетка да се завърти отново, ще положим усилия, както и с новия мандат, който ще бъде връчен на ПП, така и след това. Не знаем третият мандат на кого ще бъде връчен, президентът избира".

"Чува се, че някой си мисли или подготвя някаква нова четворна коалиция, но опитът ми в парламента показва, че и със 130 депутати дори трудно се управлява. За да функционира парламентът, за да може да произвежда законодателство, за да функционират комисиите, за да се извършва и международната дейност, трябват стабилно мнозинство от повече от 121 депутати, което беше проблем и на досега действащата коалиция", коментира депутатът от БСП.



Още по темата: общо новини по темата: 741
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: