Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Силен сезон отчита сабята във Варна
Автор: Пламена Николова 11:35 / 28.06.2022Коментари (0)1453
Две години след основаването си клонът на спортен клуб по фехтовка "Младост“ (сабя) в град Варна приключва успешно настоящият фехтовален сезон. Докато през първият си сезон 20/21 г. варненските деца извоюваха 14 медала от всички състезания, международни и от календара на БФФ, то сега - сезон 21/22 финишираха с общо 27 медала.

Фехтовачите от Варна донесоха в града ни 9 златни, 5 сребърни и 13 бронзови медала от състезанията, в които взеха участие - два международни турнира в  "Mladost cup 22“ –  гр.София и  Burgas cup 22“- гр.Бургас, Държавното първенство , двата турнира за купата на България, един сателитен турнир в гр. София, организиран от СКФ "Младост“ съвместно с БФФ и участие във Фестивала на фехтовката в гр. Бургас, организиран от СКФ "Корсар“ гр. Бургас и ФА "Етрополски“.

Нямаше нито едно състезание от изброените по-горе седем турнира, от което варненските състезатели на СКФ "Младост“ да се завърнат без медал.

"Излъчихме двама държавни шампиони от Варна в представителните отбори на клуба ни, както и двама шампиони от турнирите за купа България  в две от изданията на турнира (Ст. Загора, момчета до 11 г. и София, кадети).

Успехите и отличията на целия клуб "Младост“, са много повече, но  приносът на клона е факт, благодарение на таланта и упоритият труд на варненските деца  и на съпричастността и разбирането от страна на родителите им.  

Благодарности за всеотдайната работа на майстора на спорта и треньор на клона Андрей Никанов, и на помощника му Андрей младши.

Разбира се за успешното развитие на клона и на оръжието сабя в гр. Варна, освен баща и син Никанови,  благодарности заслужават и целият треньорски екип от гр. София и ръководството на клуба за отзивчивостта, логистиката, съвместната работа в подготвителните лагери и въобще за цялостната организация.

Напълно справедливо е да се отбележи, че наред с двете останали оръжия шпага и рапира в които Варненската фехтовка е с традиции, с резултатите от първите два сезона на СКФ "Младост“- клон Варна е поставено началото на силна школа,    даваща поводи за гордост и в третото оръжие – сабята", съобщиха за Varna24.bg от клуба.

Още по темата: общо новини по темата: 5
05.03.2024
26.02.2024
30.01.2022
28.01.2022
05.03.2020






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: