Холандци с апел за подкрепа на Украйна в маратона Галата - Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:39 / 21.07.2022
555
Благотворителна инициатива "Плуване с кауза за Украйна" организира фондацията "Дордрехт – Варна" в навечерието на 82-рото издание на плувния маратон Галата – Варна. Идеята е всеки, който желае, на 7 август да плува благотворително в помощ на страдащите от войната жители на Харков или да дари средства за каузата. И Дордрехт, и Харков са побратимени с Варна градове. 

Организаторите на инициативата информират, че тази подкрепа може да бъде да изразена по 3 различни начина – като участват в плувния маратон; като спонсорират плувец, който е съгласен да се състезава в помощ за Украйна, или да преведат средства, без да обвързват дарението с маратона - чрез сайта https://whydonate.nl/fundraising/swimming-for-ukraine-kharkiv, където трябва да използват бутона Donate.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива могат да изпратят имейл на info@dordrechtvarna.nl или mdonkova@varna.bg (Мирела Донкова – главен експерт в отдел "Протокол и международно сътрудничество“ в Община Варна). Събраните средства в рамките на кампанията ще бъдат използвани за оказване на хуманитарна помощ - осигуряване на медицински консумативи, за хората от Харков.

Парите, дарени от варненци, ще бъдат добавени към вече събраните средства по време на събитието "Плуване с кауза за Украйна" в побратимения на Варна град Дордрехт, проведено на 4-ти юли. В състезанието в Страната на лалетата участваха 33 плувци. Те успяха да съберат 3 882,88 €, а Община Дордрехт добави още 1 117,12 €. Така крайната събрана сума в Дордрехт  към момента възлиза общо на 5 000 €. По време на спортното събитие в Холандия бе обявена награда за плувец, преплувал най-много 25-метрови пътеки за 30 минути. Спечели я 18-годишният Нейтън Янсен. Нейтън, който успя да преплува 2375 метра (почти 2,4 км) за 30 минути,  ще участва в маратона Галата – Варна. И заедно с 21-годишната си сестра Изабел Янсен той ще плува за Украйна във Варна на 7 август. Други двама техни сънародници ще се присъединят към плувен маратон 1000 х 1000, който ще се проведе за шести пореден път на Южния плаж във Варна на 6 август.

В рамките на 82-рото издание на маратона Галата – Варна най-бързите мъж и жена от Варна ще спечелят билет за Дордрехт, както и възможност за участие в изданието на Swim to Fight Cancer Dordrecht през 2023 г. , по 2500-метров маршрут през центъра на града.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).