Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-богатият ром в света: Идиот с план може да победи всеки гений без план
Автор: Екип Varna24.bg 13:30 / 26.07.2022Коментари (0)1301
© Инстаграм
Скандалният британски милионер Алфи Бест е бизнес феномен. Роден в каравана около пътя, 52-годишният Алфи Бест контролира активи на стойност 1,2 млрд. паунда. Алфи, който наскоро пръсна удивителните 4,5 милиона паунда за хеликоптер, проектиран от Aston Martin, ръководи най-голямата в Европа компания за жилищни паркови къщи и каравани в света.

Компанията Wyldecrest има почти 100 парка със сглобяеми сгради във Великобритания под своя фирмен флаг. Алфи притежава и Vaaroom, третата по големина компания за коли под наем в страната, както и агенция за продажба на билети. Алфи споделя, че докато стигне до върха често му се е налагало да иска съвети от други успешни личности и благодарение на тях и на своя опит днес може да ги сподели и с останалите.

"Като ром нямах друг избор, освен да започна от нулата с почти нищо в банката и същото това нищо в задни джоб“, казва той. "Взех под внимание мъдрите думи на великия американски бизнесмен Уорън Бъфет, който казва: "Идиот с план може да победи всеки гений без план“.

Страст към парите

Алфи казва, че бизнесът трябва да бъде създаден "за страст, а не с цел финансова печалба“. По негови думи, за да направиш нещо, към което самият ти имаш интерес, ще можеш да направиш реална оценка и като клиент.

"Ако сте емоционално ангажирани, всеки час, в който работите, ще изглежда все едно е само 15 минути. Повярвайте ми, ентусиазмът е най-големият мотиватор!“, казва той.

Кариерата на Алфи започва на 14-годишна възраст, продавайки асфалт от врата на врата заедно с баща си.

"Началото на моя бизнес живот беше трудно и открих, че ме изтощава психически“, допълва милиардерът. "Някои дни тичах сам със силата на волята, особено след като нямах интерес да се опитвам да разбърквам асфалт. Сърцето ми просто не беше в него“,

След като решава да окончателно да изостави асфалта той започва да се занимава с продажба на ванове и казва, че в този период вече е открил своята стихия, наслаждавайки се на всеки миг от живота си.

"Знаех точно какво искат моите клиенти. Няма по-подходящ човек, от когото да ги купите каравана от такъв, който е израснал и живее в такава? "Изглеждаше, че дните просто летят, а и печелех пари!“

Превръщане на хобито в бизнес

Алфи казва, че превръщането на хобито в бизнес изисква промяна в начина на мислене, за да работи.

Той разяснява: "Повечето хора гледаха на караваните като на място за почивка. За мен това беше начин на живот“.

Така неговото хоби да продава ванове прераства в продажба на каравани, а по-късно и в продажба на цели сглобяеми къщи и създаване на квартали за тях.

"Но никога не трябва да забравяте, че има огромна разлика между хоби и печеливш бизнес.

"След като се превърне в средство за правене на пари, забравете, че е хоби“, съветва той.

Изготвяне на план

Ако се опитвате да развиете бизнес с ограничени финанси, Алфи казва, че първото място, от което трябва да започнете, е да съставите бизнес план и да изчислите паричния си поток по отношение на това откъде идват приходите и накъде отиват разходите ви.

Той казва: "Бизнес планът ще ви даде добър фокус върху това къде се надявате да развиете бизнеса си.

"Паричният поток ще ви даде представа за парите, които влизат и излизат. Ще имате реалистична представа за вашите маржове на печалба и дали чрез добавяне на капитал можете да се разширите рентабилно“, казва той пред The Sun, цитиран от bTV.

Често срещани клопки

Алфи казва, че най-лошото нещо, което можете да направите, е да не управлявате точно своя бизнес план и паричния поток.

Той обяснява: "Много добри бизнеси стават неплатежоспособни поради прекомерна търговия и това може толкова лесно да бъде избегнато, като се занимавате с вашия бизнес план и парични потоци на седмична база.

"Следвайте и прилагайте плана и всичко трябва да си дойде на мястото оттам нататък, особено ако имате визията, продукта, работната етика и малкото късмет, от което всеки има нужда“, разяснява Алфи.

Алфи казва, че най-ефективната стратегия за рекламиране на бизнеса е от уста на уста.

"Без съмнение това е най-добрият начин – и най-евтиният“, казва той.

"Излезте и кажете на хората за брилянтното обслужване на клиентите или продукта, който предоставяте. Крещете го от покривите. Трябва да вярвате в себе си и в своя продукт или услуга и да не се срамувате да казвате на другите колко са добри.

Алфи съветва всички млади предприемачи да се нагажират повече със социалните медии, защото новият пазар е именно там, но и припомня, че от собствения му опит е разбрал, че хилядите пари налети в реклами по телевизията и в мрежите, никога не са му помогнали толкова, колкото старомодното предаване от уста на уста.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: