Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-богатият ром в света: Идиот с план може да победи всеки гений без план
Автор: Екип Varna24.bg 13:30 / 26.07.2022Коментари (0)1343
© Инстаграм
Скандалният британски милионер Алфи Бест е бизнес феномен. Роден в каравана около пътя, 52-годишният Алфи Бест контролира активи на стойност 1,2 млрд. паунда. Алфи, който наскоро пръсна удивителните 4,5 милиона паунда за хеликоптер, проектиран от Aston Martin, ръководи най-голямата в Европа компания за жилищни паркови къщи и каравани в света.

Компанията Wyldecrest има почти 100 парка със сглобяеми сгради във Великобритания под своя фирмен флаг. Алфи притежава и Vaaroom, третата по големина компания за коли под наем в страната, както и агенция за продажба на билети. Алфи споделя, че докато стигне до върха често му се е налагало да иска съвети от други успешни личности и благодарение на тях и на своя опит днес може да ги сподели и с останалите.

"Като ром нямах друг избор, освен да започна от нулата с почти нищо в банката и същото това нищо в задни джоб“, казва той. "Взех под внимание мъдрите думи на великия американски бизнесмен Уорън Бъфет, който казва: "Идиот с план може да победи всеки гений без план“.

Страст към парите

Алфи казва, че бизнесът трябва да бъде създаден "за страст, а не с цел финансова печалба“. По негови думи, за да направиш нещо, към което самият ти имаш интерес, ще можеш да направиш реална оценка и като клиент.

"Ако сте емоционално ангажирани, всеки час, в който работите, ще изглежда все едно е само 15 минути. Повярвайте ми, ентусиазмът е най-големият мотиватор!“, казва той.

Кариерата на Алфи започва на 14-годишна възраст, продавайки асфалт от врата на врата заедно с баща си.

"Началото на моя бизнес живот беше трудно и открих, че ме изтощава психически“, допълва милиардерът. "Някои дни тичах сам със силата на волята, особено след като нямах интерес да се опитвам да разбърквам асфалт. Сърцето ми просто не беше в него“,

След като решава да окончателно да изостави асфалта той започва да се занимава с продажба на ванове и казва, че в този период вече е открил своята стихия, наслаждавайки се на всеки миг от живота си.

"Знаех точно какво искат моите клиенти. Няма по-подходящ човек, от когото да ги купите каравана от такъв, който е израснал и живее в такава? "Изглеждаше, че дните просто летят, а и печелех пари!“

Превръщане на хобито в бизнес

Алфи казва, че превръщането на хобито в бизнес изисква промяна в начина на мислене, за да работи.

Той разяснява: "Повечето хора гледаха на караваните като на място за почивка. За мен това беше начин на живот“.

Така неговото хоби да продава ванове прераства в продажба на каравани, а по-късно и в продажба на цели сглобяеми къщи и създаване на квартали за тях.

"Но никога не трябва да забравяте, че има огромна разлика между хоби и печеливш бизнес.

"След като се превърне в средство за правене на пари, забравете, че е хоби“, съветва той.

Изготвяне на план

Ако се опитвате да развиете бизнес с ограничени финанси, Алфи казва, че първото място, от което трябва да започнете, е да съставите бизнес план и да изчислите паричния си поток по отношение на това откъде идват приходите и накъде отиват разходите ви.

Той казва: "Бизнес планът ще ви даде добър фокус върху това къде се надявате да развиете бизнеса си.

"Паричният поток ще ви даде представа за парите, които влизат и излизат. Ще имате реалистична представа за вашите маржове на печалба и дали чрез добавяне на капитал можете да се разширите рентабилно“, казва той пред The Sun, цитиран от bTV.

Често срещани клопки

Алфи казва, че най-лошото нещо, което можете да направите, е да не управлявате точно своя бизнес план и паричния поток.

Той обяснява: "Много добри бизнеси стават неплатежоспособни поради прекомерна търговия и това може толкова лесно да бъде избегнато, като се занимавате с вашия бизнес план и парични потоци на седмична база.

"Следвайте и прилагайте плана и всичко трябва да си дойде на мястото оттам нататък, особено ако имате визията, продукта, работната етика и малкото късмет, от което всеки има нужда“, разяснява Алфи.

Алфи казва, че най-ефективната стратегия за рекламиране на бизнеса е от уста на уста.

"Без съмнение това е най-добрият начин – и най-евтиният“, казва той.

"Излезте и кажете на хората за брилянтното обслужване на клиентите или продукта, който предоставяте. Крещете го от покривите. Трябва да вярвате в себе си и в своя продукт или услуга и да не се срамувате да казвате на другите колко са добри.

Алфи съветва всички млади предприемачи да се нагажират повече със социалните медии, защото новият пазар е именно там, но и припомня, че от собствения му опит е разбрал, че хилядите пари налети в реклами по телевизията и в мрежите, никога не са му помогнали толкова, колкото старомодното предаване от уста на уста.



Още по темата: общо новини по темата: 6917
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: