Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кадиров: Чеченските отряди се върнаха в Украйна след отпуската
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 12.09.2022Коментари (0)658
©
Ръководителят на Чеченя Рамзан Кадиров заяви, че по негово указание чеченските части отново са се върнали да воюват в Украйна, съобщава Руската служба на BBC.

Той публикува видеозапис, в който депутатът от Държавната дума на Русия Адам Делимханов, придружаван от чеченски военни, заявява, че републикански части "в размер на 10 хиляди души" ще действат в "Херсонска област, Запорожие и Донецката народна република".

Според Кадиров чеченските части са се върнали в Украйна, след като са получили отпуска.Новината за завръщането на чеченците в Украйна се появи на фона на успешната контраофанзива на украинските войски, които успяха значително да напреднат в посока Харков.

Украинскотовоенно командване и правозащитната организация "Вайфонд"  заявиха, че чеченските батальони до голяма степен не могат да бъдат формирани на доброволна основа: властите на републиката могат да принудят хора да отидат на война с криминално минало или под заплахата от наказателно дело.

Според изданието The ​​Insider (признато в Русия за "чуждестранен агент" и "нежелана организация"), в някои региони на Чечения процъфтява система на корупция за отпуск от военна служба. Мъжете са отвличани и след това за тях е искан откуп, заплашвайки ги, че в противен случай ще ги изпратят да се бият в Украйна.

Припомняме, че на 3 септември Рамзан Кадиров със загадъчен пост в социалните мрежи намекна,че планира да си вземе дълга почивка или дори да се оттегли, но по-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков омаловажи думите му и каза, че засега чеченскитя лидер е на поста си.

Припомняме, че на 30 март руският президент Владимир Путин произведе Рамзан Кадиров в чин генерал- лейтенант, с което направи официална ролята му в командването на военните действия в Украйна.

На 27 юли Путин награди Кадиров с орден "Александър Невски" за приноса му в социално-икономическото развитие на Чечения. Орденът "Александър Невски" е едно от най-високите руски отличия.

Самият Кадиров се изказваше често и съобщаваше новини от фронта в Украйна, като обявяваше превземането на ключови градове и обекти като падането на Мариупол, Северодонецк и Лисичанск, както и предаването на бойците от завода "Азовстал". Чеченските формирования играят важна роля във военните действия в Украйна.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: