Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кадиров: Чеченските отряди се върнаха в Украйна след отпуската
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 12.09.2022Коментари (0)698
©
Ръководителят на Чеченя Рамзан Кадиров заяви, че по негово указание чеченските части отново са се върнали да воюват в Украйна, съобщава Руската служба на BBC.

Той публикува видеозапис, в който депутатът от Държавната дума на Русия Адам Делимханов, придружаван от чеченски военни, заявява, че републикански части "в размер на 10 хиляди души" ще действат в "Херсонска област, Запорожие и Донецката народна република".

Според Кадиров чеченските части са се върнали в Украйна, след като са получили отпуска.Новината за завръщането на чеченците в Украйна се появи на фона на успешната контраофанзива на украинските войски, които успяха значително да напреднат в посока Харков.

Украинскотовоенно командване и правозащитната организация "Вайфонд"  заявиха, че чеченските батальони до голяма степен не могат да бъдат формирани на доброволна основа: властите на републиката могат да принудят хора да отидат на война с криминално минало или под заплахата от наказателно дело.

Според изданието The ​​Insider (признато в Русия за "чуждестранен агент" и "нежелана организация"), в някои региони на Чечения процъфтява система на корупция за отпуск от военна служба. Мъжете са отвличани и след това за тях е искан откуп, заплашвайки ги, че в противен случай ще ги изпратят да се бият в Украйна.

Припомняме, че на 3 септември Рамзан Кадиров със загадъчен пост в социалните мрежи намекна,че планира да си вземе дълга почивка или дори да се оттегли, но по-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков омаловажи думите му и каза, че засега чеченскитя лидер е на поста си.

Припомняме, че на 30 март руският президент Владимир Путин произведе Рамзан Кадиров в чин генерал- лейтенант, с което направи официална ролята му в командването на военните действия в Украйна.

На 27 юли Путин награди Кадиров с орден "Александър Невски" за приноса му в социално-икономическото развитие на Чечения. Орденът "Александър Невски" е едно от най-високите руски отличия.

Самият Кадиров се изказваше често и съобщаваше новини от фронта в Украйна, като обявяваше превземането на ключови градове и обекти като падането на Мариупол, Северодонецк и Лисичанск, както и предаването на бойците от завода "Азовстал". Чеченските формирования играят важна роля във военните действия в Украйна.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: