Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гуцанов: Ако България се включи в помощта от 50 млрд. за Украйна, всеки жител ще дава по 27 евро за снаряди
Автор: Самуил Иванов 09:59 / 21.06.2023Коментари (0)938
©
Ако България се включи в европейската инициатива за мир, всеки жител ще дава по 27 евро за снаряди. Това заяви от парламентарната трибуна Борислав Гуцанов в декларация към народните представители, предаде репортер на "Фокус".

"В началото на тази седмица разбираме, че се подготвя решение на кабинета "Денков“ за участие на България в европейската инициатива за мир. Тази инициатива има за цел да осигури 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна. Как ви се струва това, нормално ли е? Няма грешка – инициатива за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора.

"Четем вчерашните думи на зам.-министъра на отбраната и виждаме, че всичко, за което сме предупреждавали, вече е факт и демонстрира истинските си намерения. Коалицията на омертата и имунитетите се оказа и на войната", заяви той.

Гуцанов заяви, че БСП са се противопоставили на кандидатурата на Тодор Тагарев за министър на отбраната още миналата година. Той каза още, че за петата политическа сила най-голямата ценност е мирът. 

"Нека припомня, че Тодор Тагарев не стана министър на отбраната още преди година, защото се възпротивихме. Ние правехме всичко възможно да сме част от коалицията, която е против войната. Мирът е най-голямата ценност, а не снаряди и оръжия, а мирни преговори и диалог са ключът към решението на конфликта", каза той.

Той направи сравнение между Николай Денков и Богдан Филов, заявявайки, че и двамата са или са били много добри учени за времето си, но единият е донесъл само разруха на страната. 

"Мисля, че никой в тази зала не е забравил, че и друг професор министър-председател Богдан Филов е бил топ учен по своето време, но е докарал само разруха, разединение и бомбардировки. Дано не се повтори историята в нашите съвременни дни. Искаме да се обърнем към нашите колеги евроатлантици, не виждате ли очите на света започват да се отварят и дори в САЩ са наясно, че тази война не е това, което изглеждаше и това, което се прокламираше", каза още той.

Гуцанов подчерта, че ако правителството иска да включи България в помощта от 50 млрд. лева, която ще бъде предоставена на Украйна. Според него това означава, че българските граждани ще отделят по 27 евро за въоръжение на Украйна. 

"Вчера стана ясно, че и ЕС е готов да предложи помощ от 50 млрд. евро на Украйна. Тя трябва да е в следващите 4 години. Всъщност ние разбираме, че българското правителство вече мисли в тази посока и се кани да предостави допълнителна помощ без това решение да е съгласувано или коментирано в НС. Премиерът Денков вчера заяви, че трябва да помогнем на Украйна, която е нападната от съседна страна и която се опитва да възстанови териториалната си цялост. За нас не е ново, че ни управлява коалицията на войната.

Ако България се включи в тази помощ като част от ЕС, това означава, че всеки жител ще дава по над 27 евро за въоръжение в Украйна. Вие искате ли от вашите данъци да се плаща за оръжия, които убиват хора и всяка година от джоба ни да излизат пари за снаряди, самолети и бомби. Всяка година ще излизат милиони", заяви той.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: