Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пригожин може да повтори марша си срещу столицата... но на Украйна
Автор: Иван Христов 18:45 / 25.06.2023Коментари (0)1420
©
"Пригожин няма да се върне в Русия, но и не възнамерява да се отказва от военния бизнес. В крайна сметка той може да повтори марша срещу столицата, но вече не на Русия, а тази на Украйна (!)“, пише руският военен коментатор "Артамонов“ в Telegram. Подобно мнение изрази и бившият началник на генералния щаб на британската армия генерал лорд Ричард Данат в ефира на Sky News.

"Между другото, по-лесно е да стигнете до Киев от Беларус, новата му резиденция. Убеден съм, че гръбнакът на командирите е тръгнал с него - най-вероятно заедно с такъв висш военен професионалист, като Д.В. Уткин, истинският създател на "Славянския корпус", по-късно преименуван на "Вагнер", според позивната от времето на сирийския конфликт, бивш командващ специалните части на ГРУ“, пише още Артамонов.

"А ако Пригожин и хората му са взели и арсенала,  а не само семействата си, това може да създаде сериозни главоболия за ВСУ. На "Вагнер“ има причислени щурмовици "Грач“, гаубици Д-30, миномети, Т-72, РСЗО "Град“, ЗРС С-300 и т.н.“, отбелязва той.

Според него "за действията на Пригожин от територията на Беларус Кремъл няма да носи никаква отговорност. А Пригожин няма много места, на които да отиде - той е включен в списъка на "най-търсените хора" в света. И в Русия той неизбежно ще получи обвинение, ако се върне".

Същото мнение изрази и британският генерал лорд Ричард Данат в ефира на Sky News.

"Фактът, че той отиде Беларус, буди известно безпокойство“, казва бившият началник на генералния щаб на британската армия.

Ако той е "запазил ефективна бойна сила около себе си, тогава той отново представлява заплаха за украинския фланг, който е най-близо до Киев", където започна войната.

По думите на лорд Данат, е "напълно възможно“ Русия да използва групата Вагнер, за да се опита отново да превземе Киев. "Вторичните трусове от вчера ще отекват доста време“, смята той.

Въпреки това, по думите му, няма непосредствени "победители" от "вчерашното фиаско".

"Путин определено е много отслабнал. Руската армия... очевидно е в някакъв безпорядък", казва лорд Данат.

Артамонов смята, че в Русия повече няма да се допуска създаването на частни военни компании – формированията ще подписват договори, т.е. се превръщат макар и в доброволни, но редовни подразделения, подобно на системата, използвана в царска Русия.

"В Банги е издигнат паметник на "музикантите“. Те ще бъдат добре дошли само в Централноафриканската република, Мали, Буркина Фасо, Судан и вероятно Нигер“, пише още той.

Анализаторът посочва, че Русия е преминала "краштест“, в резултат от който се е изяснило, че народът подкрепя войната в Украйна и президента Владимир Путин. Едновременно с това армията не е изпаднала в объркване и е продължила да изпълнява задачите си на фронта.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: