Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Елена Поптодорова: Мирът преминава през подкрепата за Украйна
Автор: Екип Varna24.bg 19:07 / 13.07.2023Коментари (0)878
© NOVA
Представлявайки Украйна, Володимир Зеленски ще участва не само в обсъжданията, но и във взимането на всички решения, които се отнасят до страната и до войната. Така вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира в ефира на NOVA  Срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

"Сами разбирате колко важна политическа възможност се дава на Украйна да бъде един от седящите около тази маса. Зеленски беше разочарован и той не го скри. Когато стана ясен текстът на комюникето, той пусна горчив, язвителен текст в Twitter. Това се очакваше", добави тя.

Поптодорова поясни, че осем държави много енергично са настоявали през целия първи ден на Срещата за промяна в езика - да се вкара терминът "покана". "Това вече би отговорило на очакванията на украинската страна и на Зеленски. Но се оформи много сериозна дискусия дали "покана" трябва да присъства в текста. Надделя мнението, че не е време да се залага", уточни тя.

Като много важно Поптодорова посочи елиминирането на фазата за подготовка на Украйна. "Това е една дълга процедура по изпълняване на определени изисквания. Това не е специален фавор. Това е нещо, което тя си извоюва. Украйна вече върви много напред", подчерта вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик в САЩ.

"Много мощна подкрепа, изразяваща се в практически пакети, получи Украйна. Но вижте - ние искаме войната да не е на нашия праг. Единственият път, по който можем да я оттласнем, е като постигнем прекратяването ѝ през надделяване на Украйна в тази ужасна война. Мирът преминава през подкрепата на Украйна", заяви Поптодорова.

Тя поясни, че по време на срещата темата за касетъчните бомби също е била обсъдена. Но попита: "Защо година и половина никой не се сети за това, когато те се използват от Русия". И добави: "Безкрайно злощастно развитие е, че се стига до това оръжие, за да се осигури напредък и надмощие на фронта. Ако Русия ги използва за нападение, агресия, то Украйна е принудена да ги използва за отбрана и отвоюване", категорична е Поптодорова.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: