Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каракачанов: Лъжат ни, за пореден път едни хора изпълняват чужди поръчки
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 17.07.2023Коментари (0)1489
© Фейсбук
Явно, за политиците, управляващи в България, всеки един, който изрази съмнение, който изрази друго мнение, различно от тяхното, изпълнява някакви опорки на Кремъл. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" почетният председател на ВМРО, бивш вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"По същата логика обаче, аз мога да кажа, че те всъщност изпълняват опорките на незнам кой, едва ли е на Зеленски или на някой от нашите партньори в НАТО, които се опитват да ни убеждават, че колкото повече оръжие дадем на Украйна, толкова по-добре било за световната демокрация. Така че до тук с опорките, защото пак казвам, за съжаление, всеки, който има различно мнение от управляващите в България, които всъщност нямат свое мнение, а изпълняват чужди разпоредби, може би възниква въпроса - на кого разпоредбите? Ами, те си го казаха в записа, който беше изнесен от тяхно заседание - на посолството и посолствата", добави Каракачанов.

Според него, тази тяхна политика е крайно унизителна за хора, които само преди един месец се заклеха в Народното събрание, че ще служат на интересите на българския народ, спазвайки Конституцията и законите на Република България.

"Аз съм го казвал многократно, подобни на тези безхаберни политици, 30 години унищожаваха въоръжението на Българската армия, само и единствено с един аргумент за пред хората, дайте да махмем старото съветско въоръжение и да закупим ново, модерно, натовско. Дайте да съкратим армията и да премахнем наборната военна служба и да направим армията по-малка, но по-мобилна, по-добре въоръжена, по-модерна, по-добре обучена и по-добре платена. Нищо от това не се случи, освен, че армията стана малка и остана въоръжена със старото си въоръжение, предимно производство на български фирми, на българския военно-промишлен комплекс или старо съветско производство", посочи бившият военен министър.

По думите му, същите тези хора сега ни обясняват да дадем това, което ни е излишно, защото то е с изтичащ срок на годност, пък ще купим нови.

"Мога да ви кажа, че както техните предшественици 30 години рязаха и разпродаваха и си пълнеха джобовете от тези разпродажби, така и тези ще направят същото, но няма да закупят никакво ново въоръжение, защото, ако човек ги слуша внимателно, имаше един въпрос на който сегашният министър отговори на въпроса, ако дадем нашето въоръжение и се наложи буквално след един месец да отбраняваме страната. И той отговори, ами ще разчитаме на нашите съюзници от НАТО, които ще покрият нашата невъзможност да си изпълняваме задачите като армия, което само по себе си е крайно пораженско мислене, едно мислене на хора, които са възпитавани да изпълняват чужди заповеди, а не да мислят със собствените си глави", добави Каракачанов.

Той е против да се дава въоръжение, за което твърдят, че е с изтекъл срок на годност, защото един ден ще трябва дасе запълват складовете на армията и въоръжението на армията с ново въоръжение. Само че това ново въоръжение и тези муниции няма да бъдат без пари, независимо дали са произведени от нашия военно-промишлен комплекс, или са внос от нашите западни съюзници. Те ще струват пари, и то много пари, тъй като цените на мунициите на въоръжението и на военната техника от началото на войната са скочили между 4 и 6 пъти.

"Примерно, ако един патрон сте го купували за 1 лев, сега го купувате за 5-6 лева, ако един бронетранспортьор, който си купил за 1 млн. лв., сега ще го купиш за 4-5 млн. лв. ", добави Каракачанов.

Според него, ако са това въоръжение е негодно, нямаше да го искат украинците. 

Ако се погледнат бойните действия в Украйна, и двете страни и Руската армия и Украйнската армия използват същите или подобни на нашите образци въоръжения, същите или подобни.

"Тези хора ни лъжат, лъжат ни, защото те нямат никакво намерение да модернизират армията. Нека не забравяме, че те управляваха и миналата година. Спряха всички проекти за модернизацията на армията, не отделиха нито един лев за Българската армия, нищо ново, един патрон не са купили нов, но искат да дават нещо, което не е тяхно, а принадлежи на армията, която е призвана да защитава българската държава и българските граждани. Защо искат да дават? Ами, искат да дават, защото за това са сложени на власт “от посолството и посолствата", пак цитирам тях, те си казаха с кого съгласуват всичките си назначения в служби, а бъдете сигурни и в съответните министерства. Така че тук е унизителният момент, за пореден път едни хора изпълняват чужди поръчки, без да се интересуват от интересите на Българската армия, в конкретния случай, за това говорим", добави Красимир Каракачанов.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: