Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Spiegel: Кореспонденция разкрива контакти на германски депутат с Москва
Автор: Екип Varna24.bg 22:10 / 04.08.2023Коментари (0)539
©
"Тайни съобщения документират московските контакти на депутат на "Алтернатива за Германия“ (AfD) с лице в Москва", според разследване на Der Spiegel.

"Проруски активист в Москва е потърсил подкрепа от AfD. Целта: да се забавят доставките на германско оръжие за Украйна", пише германското издание.

Кореспонденцията между Владимир Сергиенко, проруски активист и помощник на един от членовете на AfD в Бундестага, който често е канен да коментира теми, свързани с Германия и предполагаемият му ръководител в Москва Алексей, е разгледана от Spiegel. 

От целия масив данни следва, че Сергиенко, който живее в Берлин, е координирал подготовката на съдебния иск на партията срещу доставката на германско оръжие в Украйна. 

На 4 юни парламентарната група на AfD завежда дело във Федералния конституционен съд с номер 2 BvE 5/23, където заявява, че танкове и други оръжия не е трябвало да бъдат прехвърляни в Украйна, без участието на Бундестага, допълва "Украинская правда". 

The Insider пише, че у Сергиенко са намерени други документи, съгласувани с московската връзка, като например писмо, за което се твърди, че е до папата от политик от AfD, и президент на Асоциацията за защита на рускоезичните в Германия Улрих Ойме, който иска да се обърне внимание на "преследването на християните в Украйна". Черновата е изпратена на връзката в Москва на 12 април, а обжалването е публикувано два дни по-късно. 

Редица доклади показват, че Сергиенко е получил директно финансиране от Москва, има съобщение в кореспонденцията, където той пита дали е възможно да се прехвърлят средства на германска НПО, и Сергиенко потвърждава, според Insider.

На 26 април Сергиенко докладва в Москва за съдържанието на речта на депутата от AfD Харалд Ваел на сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, където той се оплаква от "преследването на украинските православни“ от Московската патриаршия, след което това изявление е забелязано синхронно от медиите в Русия. Московската връзка и Сергиенко споменават и "полската тема“, но не се знае за какво точно става въпрос, допълва "Украинская правда".



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: