Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Милен Керемедчиев: Като по учебник на Кремъл - издигнат, употребен и захвърлен на бунището на историята
Автор: Йоланда Пелова 22:40 / 26.08.2023Коментари (0)1730
© Фокус
Смъртта на Пригожин беше ювелирна акция като по учебник на Кремъл. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

"Тази акция показа как един самозабравил се привърженик от най-близкия кръг на президента Путин, може да бъде издигнат, употребен и след това да бъде захвърлен на бунището на историята. Защо казвам, че е направена като по учебник операция, тъй като след опита за метеж, който беше направен от Пригожин, той бързо беше успокоен, изпратен в Беларус. Самата частна армия “Вагнер" беше разделена на няколко части, една от тях замина за Африка, друга остана в Беларус.

Самият Пригожин също замина за Африка, за да подпомага превратите, които се случват един след друг в африканските държави, с помощта, разбира се, на “Вагнер". Тоест, имаше едно успокоение в него, защото пример за това е, че Пригожин и неговата дясна ръка Уткин, никога досега не са пътували заедно в един самолет, тъй като, ако има заплаха за живота им, поне единият от двамата трябва да остане жив, за да продължи ръководството на тази частна армия. А сега, тъй като и двамата са се качили на борда, означава, че те са получили явно фалшиви уверения, че техния живот и сигурност са извън опасност. Тоест, те са се предоверили на информацията, която са получили и по този начин са свалили гарда и са станали много лесна мишена", коментира Керемедчиев.

По думите му “Вагнер" е изпълнила своята задача, за която е била създадена: "Тя извърши прекалено много операции и доказа себе си като агресивна, атакуваща формация, в т.ч. и в  Украйна. Но вече войната е различна, Русия се отбранява повече, отколкото напада, африканските държави направиха своите преврати, вече искат директни разговори с руската държава, т.е. “Вагнер" ще влезе в историята като една структура, която беше използвана много умело от руското разузнаване и службите, но приключи чрез самозабравилият се неин лидер, който в крайна сметка, свърши работата, за която беше нает и изчезна от световната история", смята бившият зам.-министър.

Според него тихомълком доста висши офицери и генерали ще се разделят с постовете си, които са показали някаква съпричастност с армията “Вагнер".



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: