Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ген. Суровикин е в Алжир, "привидно завръщайки се на работа" след бунта на "Вагнер"
Автор: Екип Varna24.bg 22:30 / 15.09.2023Коментари (0)1346
©
Руският генерал Сергей Суровикин е в Алжир в състава на делегация на Министерството на отбраната на Руската федерация и очевидно се завръща към официалните си задължения, след като бе заподозрян във връзка с бунта на наемниците от "Вагнер" през юни, пишат редица западни медии като Reuters и U.S. News, като се позовават на съобщение във вестник "Коммерсант".

Вестникът публикува снимки на Суровикин, облечен в костюм в цвят каки без военни отличителни знаци, за които твърди, че са направени в Алжир. Страната от Северна Африка е основен е ключов купувач на руско оръжие.

Суровикин, наричан "генерал Армагедон" заради използването на тактиката на бомбардировки "бомбен килим" по време на руската намеса в гражданската война в Сирия, за кратко ръководеше руската кампания в Украйна миналата година, преди да бъде понижен през януари.

Той стана популярен сред твърдолинейните критици на руското военно ведомство, включително соченият за основател на "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина в самолетна катастрофа миналия месец.

Когато в края на юни наемниците на "Вагнер" поеха на поход към Москва, той се появява във видеоклип, в който е изглеждал притеснен и е държал автомат в скута си, призовавайки бойците да се върнат обратно.

Генералът, който е похвален публично от Пригожин, изчезва от общественото полезрение след бунта. Вестник The New York Times съобщи, че според американското разузнаване той е знаел предварително за бунта - най-голямото предизвикателство към властта на президента Владимир Путин през 24-те години на неговото управление.

Различни медии съобщиха, че Суровикин е изпаднал в немилост пред Кремъл и че срещу него се води разследване за евентуално съучастие. Миналия месец държавната информационна агенция РИА съобщи, че той е бил отстранен от поста ръководител на военновъздушните сили, а неговият заместник Виктор Афзалов е поел временно длъжността.

Кремъл отказа да коментира статута му.

По непотвърдени данни този месец Суровикин е бил назначен за ръководител на Координационния комитет на Организацията на независимите държави (ОНД) по въпросите на ПВО, която обединява Русия и още осем бивши съветски държави.

Анализатори от Института за изследване на войната (ISW) смятат, че това би било "в съответствие с предишни модели на руското военно ръководство, при които опозорени и неефективни командири се преместват на периферни позиции, далеч от Украйна, без да се освобождават изцяло от руската армия".



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: