Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Секретарят по отбрана на Румен Радев: Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската армия
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 28.09.2023Коментари (6)804
©
"Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската армия конкретно за този комплекс. Някой може ли да прогнозира от тези граници сега, дали няма да навлезе по-дълбоко в Черно море и дали някой дрон няма да прелети над България. Точно затова са необходими зенитно-ракетните комплекси. Трябва да имаме способности да защитим нашето небе“, каза пред bTV секретарят по сигурност и отбрана на президента Радев - Димитър Стоянов за решението да дадем ракети С-300 на Украйна. 

"Вчерашното решение на Народното събрание е скандално – с темповете, с които беше вкарано. Скандално е с това, че превърна депутати, които така и не разбраха за какво гласуват, в обикновени натискачи на копчета. Това беше емоционално, но не и рационално решение. Това е най-малкото за скандал. Министър Тагарев знае, че ако бъдат предоставени тези ракети съгласно решението от декември, той ще попадне под ударите на закона“, допълни той.

По думите му решението на Народното събрание е отворено и това е неправилно. 

"Това е отворено решение, което пoзволява на изпълнителната власт да предостави до 100% от ракетите на зенитните ракетни комплекси С-300. Когато написаха неизправни ракети, дали депутатите знаят какво се крие зад това. Неизправна ракета е всяка една, чийто един или няколко параметри се отклоняват от експлоатационната документация. Тези параметри са срокови, до обяд днес ракетите могат да бъдат изправни. Неизправна ракета не означава неработоспособна. Да бяха записали определена бройка. Броят на ракетите е изключително ограничен“, каза Стоянов. 

По думите му началникът на отбраната скоро ще коригира процента ракети С-300, които могат да бъдат дадени на Украйна. 

Секретарят по сигурност и отбрана на президента коментира скандала с Руската църква в София и изгонените служители. 

"Ген. Атанасов не действа адекватно. Той можеше да покани председателя на ДАНС в комисията, да коментира казуса с изгонения служител на Руската православна църква и чак тогава да предприемат действия. Дали с осветляването на тази информация Атанасов не прекъсна една контраоперация, която може би ДАНС са провеждали. Актът за тази църква вчера беше публикуван в социалните мрежи, той е от 1997 г. Тогава за директор на НСС беше назначен ген. Атанасов, защо той не е предприел действия да върне собствеността на тази църква на България“, попита Стоянов. 

По думите му председателят на ДАНС може да кажи дали е развивана контраоперация и дали са внедрени хора, които са вербувани да работят в наш национален интерес.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само заради това изказване този КАЛТАК трябва да бъде лишен от всякакви военни звания,пенсии и привилегии!Тъпанарчето забравя,че и други са служили в БНА!
+1
 
 
Румъния закупува 32 чисто нови F-35, Чехия 24 чисто нови F-35. Доставката до 2035 г. Само тук радетелите за Задунайска България натискат да си държим парчета стари дефектни ракети и пускат селяндурски шеги за бавната доставка на "хартиените" F-16. Съветски хумор за умствено изостанали. После същите клети каскети питат защо в Румъния минималната ставала 1300 лв, а за Чехия даже не питат. Ами сигурно защото румънци и чехи са много по-прости от нас! Затова и армиите им модерни, и стандартът им по-висок. Друго си е да те пазят съветски тенекии като Нагорни Карабах.
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 28.09.2023 г.
+2
 
 
За жалост хора като този имат мислене като старшини от армия на Варшавския договор. За какво са ни стари ракети и комплекси, на 30 години, практически в края на живота им, които са на въоръжение във вражеска държава - Русия, несъвместими със системите на съюзниците. Нужно в е достатъчно разумен срок, да се превъоръжим с НАТО системи и да се отървем от старите, съветски системи в БНА. Само че, това не става с мухлясали, соц. мозъци, възпитаници и превъзпитани в съветските военни училища.
+1
 
 
По реакциите им за руската църква ще разберете на кой муцуната е с нотариален акт в руското посолство. Този е толкова прост ,че чак вдлъбнат. 1997г. Кой е обявил този нотариален акт ? Някъде знаеше ли се или само вие си знаехте и си траехте. Или вчера разбрахте от Митрофанова и днес браните рубежа. Майка ви де**а безродна. Шапкар прост. Храма не е сграда ,като апартамента ти бе идиот. Всички източноправославни храмове ,канонично са на автокефалията в България ,която е БПЦ. Тоя фалшив акт на Мутрофанова може да си обършите русоробските г**ове. Посолството не може да е собственик на действащ храм в чужда държава. РПЦ може ако канона позволява ,но за автокефални църкви няма как да стане. А за ракетите....ти ще гарантираш ли че ако утре ползваш тези С-300 ще вас ефективни и годни ракети ? Ти къде си бил ,като са купувани с ракети с отклонение от параметрите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: