Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Паркът в "Аспарухово" си отдъхна от вандалите
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 27.08.2010Коментари (0)1281
© Varna24.bg
Все още жителите на "Аспарухово" не могат да се примирят с факта, че нямат право да си разхождат домашните кучета в кварталния парк. Някои от тях и досега си пускат любимците на свобода из градината, създадена през 80-те, а при среща с охранителите започват да рецитират законите, прокламирани от природозащитниците. И въпреки че някои стопани на четирикраки са убедени, че имат право на всяка една градинка, парк, та дори и детските площадки, то в Аспарухов парк това вече е все по-трудно.

Откак градината се пази от охранителите на "Спартак" ЕООД, на мястото престъпност не е регистрирана, твърдят самите служители. "Само заради факта, че наши служители от месец обикалят денонощно парка, вандалските прояви са сведени до нула. За последния месец нямаме нито една регистрирана кражба, извършена в района, дори и хора в нетрезво състояние вече не се разхождат тук. Е, преди нас никой не е пазил и това е допринесло за увреждане на детските площадки. Но откак сме ангажирани да следим за набезите и да пазим обществения ред, живеещите в квартала са по-спокойни. Това заяви  шефът на "Спартак" ЕООД, Варна, Янко Янков. Половината от охранителите са бивши полицаи, а останалите работели като гардове още от началото на 90-те години. "Денонощно наш патрул обикаля парка и дори евентуална предпоставка за извършване на престъпление може да бъде забелязана от нас. Тогава сме длъжни веднага да сигнализираме в полицията, а ако се наложи, и да задържим извършителя", разясни Янков.

За последните 7 месеца

Районните управления отчитат по-висока престъпност

Макар че всички районни управления на Варна да са регистрирали по-висока престъпност за последните седем месеца, то частните охранителни фирми, които пазят общинските обекти, си имат своето място в борбата срещу вандализма, хулиганските прояви и кражбите.
В районите, където има присъствие на частни охранителни фирми, наистина се очаква да регистрираме и по-ниска престъпност. Самият факт, че гардове наблюдават за евентуални извършители на различни нарушения, достатъчно респектира и води до по-добри резултати в борбата с престъпността, стана ясно и от думите на шефа на варненската полиция комисар Димитър Димитров.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: