Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Андрей Новаков участва в специална мисия на ЕП в Украйна
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 08.11.2023Коментари (0)741
©
Български фирми и специалисти могат да участват в инициативите на Европейския съюз за следвоенното възстановяване на Украйна. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков след завръщането си от двудневна мисия на Европейския парламент в Киев, информираха от пресцентъра на евродепутата.

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП е един от едва тримата пратеници на Европарламента, определен да проведе срещи в украинската столица с представители на местната и централната власт за обсъждане на следвоенното възстановяване на Украйна и присъединяването на страната към ЕС. Необходима е по-добре насочена целева финансова помощ и по-тясно сътрудничество с регионите на Украйна, за да се помогне за възстановяването на страната след агресията на Русия, коментира Новаков и добави, че за възстановяването на Украйна трябва да бъдат инвестирани замразените руски активи.

Делегацията от Европейския парламент включва представители на Комисията по регионално развитие, където Новаков е координатор на Европейската народна партия. В рамките на посещението те проведоха среща с кмета на Киев Виталий Кличко. На нея те обсъдиха форми на сътрудничество на регионалната комисия на Европарламента с Асоциацията на градовете на Украйна, както и необходимостта от включване на местното самоуправление в подготовката и изпълнението на проекта "Механизъм Украйна“. Виталий Кличко изрази благодарност към Европейския парламент за подкрепата му за Украйна и нейната реформа за децентрализация, като подчерта значението на запазването и развитието на местното самоуправление.

В Киев евродепутатите проведоха среща също с дипломатическите представители на държавите членки и участваха в тематични дискусии с представители на Върховната рада на Украйна. Основен акцент в разговорите бяха предизвикателствата на сближаването, разделението на компетенциите в страната по отношение на регионалното развитие, необходимостта от изграждане на силни местни и регионални власти, както и необходимите реформи, които трябва да бъдат завършени преди присъединяването на страната към ЕС. Евродепутатите също говориха за необходимостта от укрепване на върховенството на закона и подчертаха необходимостта от борба с корупцията. Предвид значението на местните и регионалните власти, както и на участниците от третия сектор в развитието на местната и регионална среда, членовете на ЕП се срещнаха с представители на Националната асоциация на агенциите за регионално развитие, Асоциацията на украинските градове, Асоциацията на обединените териториални общности и Асоциация на областните и регионалните съвети.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: