Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних алармира за мащабен строеж в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 04.12.2023Коментари (4)7995
© ГЕРБ-Варна
В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред строежа е незаконната плътна ограда, срещу която варненци с право възроптаха, че скрива панорамната гледка към морето. Това заяви  областният лидер на ГЕРБ Иван Портних на брифинг точно срещу масивния строеж в Приморски парк. Групата на общинските съветници от ГЕРБ ще внесе писмен сигнал до новата общинска управа.

Чакаме  бързи отговори по темата, която е чувствителна за варненци - апартаменти ли, общежития ли се строят, кой и защо е издал строителни разрешителни. На кого е този имот, учудваща е  смелостта на собственика да извършва това строителство в парка.  Видно е, че след изборите са тръгнали попълзновенията в Морската градина, коментира Портних. Той припомни, че според приетия ОУП е забранено строителството до Евксиноград, за което единствено са настоявали от ГЕРБ.

"Депутатката от ПП/ДБ Стела Николова даваше ежедневно брифинг до пристройката, т.н кокошкарник на Марешки и какви лъжи имаше, че сме издавали строителни разрешителни в Морската градина. Истината е, че не сме издавали такива, отказахме да издадем и търпимост за строежа, а съдът излезе с  решение за събарянето му. Строежът на Марешки е несравнимо по-малък от тази сграда, която се вдига.  Но реакции сега няма. А, ако са апартаменти, означава,че ще има и коли на собствениците, а уж щяха да  спират трафика в Морската градина. Оградата, която скрива изгледа към морето, е незаконна и има предписание още от нашата администрация за събарянето й“, каза още Иван Портних.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.12.2023 г.
0
 
 
Ще каже, че не знае, че по негово време го почнаха тоя ремонт
Aнонимен
на 04.12.2023 г.
0
 
 
Това е бившия хотел "Персей". Хотел на хубаво място с хубав парк и басейн. Хайде без драма от бившия кмет на Варна. Разбрахме вече архитектчето , което си назначи, че е издавал по 3 разрешения на ден. Разбрахме че Б.Б. го е оставил само да плюе и трови не само новите, но и нас гражданите.няма срам!
Aнонимен
на 04.12.2023 г.
0
 
 
Трябва да знаете, че Морската градина от Хоризонт нататък от десетина години вече не е Морска градина, а местност "Салтанат". Което означава че е сменен статута от парк на селищно образувание, т.е. - вилна зона. Което означава, че няма проблем да се строи там, да влизат автомобили и т.н. А защо медиите усложливо премълчават този факт е отделен въпрос.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Ремонти във Варна
Великден 2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: