Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Интервюто на Петър Волгин пред руска телевизия повдига редица въпроси
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 28.12.2023Коментари (5)1077
©
"На какво основание МВнР е издало виза и разрешение на екипа на тази руска официална медия, която е забранена за излъчване в ЕС, да влезе в България и да прави интервюта и то по празници", пита Илиян Василев във фейсбук.

"Случайното" интервю на Волгин с канал Россия-1 ме принуждава да задам следните въпроси.

1. На какво основание МВнР е издало виза и разрешение на екипа на тази руска официална медия, която е забранена за излъчване в ЕС, да влезе в България и да прави интервюта и то по празници, след като техният МИД (Министерство на външните работи, бел. ред.) изгони и последния български журналист и на практика сме в режим на взаимна забрана за журналисти?

Този въпрос е още по-смислен в контекста на очебийния факт, че тази телевизия "воюва" срещу България с материалите, които прави, в случая - с предавания, които разделят българското общество. За сведение на минувачите, за да действа в София, екипът на Россия-1 е получил визи и то не туристически и би трябвало да е обявил целта на визитата си. Значи някой в МВнР му е помогнал.

2. Ръководството на БНР би трябвало да вземе мерки, защото очевидно Волгин е ампутиран от чувство на колегиалност и солидарност, след като дава интервю на канал от страна, която изгони собствения кореспондент на БНР в Русия? Ако приемем, че сме в състояние на война, и в момента Кремъл е активирал всички руски служби и пропаганди да работят срещу България, правителството и най-вече истинската атлантическа част в сглобката, то действията на Волгин са съставомерни. Няма да използвам правосъдните стандарти на Русия в този момент - "за дискредитация на армията", а нашите собствени - "за поставяне в услуга на чужда държава". Аргументът "свобода на словото" не касае чужда агентура и действия против законно избраните власти, който стимулира "разкол" между "обикновените" хора и властите - ключова опорна точка на Кремъл.

Пропагандаторът Волгин защити и пишман професорката от СУ, която призова за нова окупация на България от страна на Червената армия. Защото Възраждане, БСП и всички проруски сили иначе власт няма да помиришат.

Та въпросът ми е, защо ръководството на БНР не санкционира тази елементарна липса на солидарност на Волгин с негов колега?", пише в своя пост още Василев.

"Россия 1" е част от списъка с руски медии, на които е забранено да излъчват и нямат лиценз на територията на ЕС. Телевизията е считана за използвана от руското правителство като инструмент за манипулиране на информацията и насърчаване на дезинформацията относно нахлуването в Украйна, включително за пропаганда, с цел да се дестабилизират съседните на Русия държави, ЕС и неговите държави членки.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Колкото повече се забранява едно нещо толкова повече хора ще се стремят да го намерят. Така, че със забраната повече превличат внимание.
-1
 
 
Аз съм за Свободата на Словото. Другото сме го живяли при комунизма. Писма ми от неосъзнати неокомунисти които днес се мислят за демократи и няма друга освен тяхната истина .
+1
 
 
Директни наказания за служителите, издали визи на този "журналистически" екип. Каква е логиката държава, която е изгонила нашия кореспондент, след като ни е обявила за вражеска страна, да получава достъп до петата си колона тук? Още повече ТВ канал, който е с отнен лиценз и не може да бъде излъчван. Това е все едно да се организира официално посещение на педофили в детска градина.
0
 
 
Не въпроси....Дърво трябва за такива ,като този безроден изрод. И чантичката и с екипа на телевизията им ,да си заминава към Волга ,миризлив боклук.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: