Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заместник на кмета си тръгна с благодарности
Автор: Екип Varna24.bg 11:10 / 19.10.2010Коментари (0)1586
© Impact Press Group
Зам.-кметът по финансите Борислав Борисов е освободен от поста си по решение на кмета Кирил Йорданов, но въпреки това няма напълно да се отдели от общинските финанси на Варна. Той ще продължи да бъде външен консултант по изготвянето и управлението на европейски проекти. Борисов извършваше тази дейност и преди да стане финансист №1 в екипа на кмета.

"Няма драма в оставката ми. Все пак ще изчакам кметът първо да каже каквото има по този въпрос и след това ще коментирам това решение, което е обмислено и консултирано между нас", коментира отстраненият заместник на Кирил Йорданов. Той заяви също, че тръгвайки си, е оставил благодарствено писмо към колегите от ресора си, което е разпространено по вътрешната компютърна мрежа на общината.

"Финансовото положение на общината е добро. Ако някой казва, че е тежко, то е тежко колкото в останалите общини у нас, но по-малко. Кризата наистина се задълбочава, както съм казвал и преди. Тя не свърши през април, както предричаха някои", коментира Борисов. Той призна, че не е оставил на кмета предложение за свой наследник на поста, както и че не знае дали изобщо ще бъде търсен такъв.

"Подозирам, че сега ще се изговорят и изпишат много глупости за причините за освобождаването ми. Мога само да кажа, че липса на гориво или неработещ асансьор в общината не са финансови, а организационни проблеми", добави вече бившият зам.-кмет. Като свой успех на поста той изтъкна създаването на дирекцията за управление на европроекти, която е спечелила на общината до момента 42 млн. лв., както и разширението на системите за финансов контрол. "Това, че въпреки тях има нарушения и злоупотреби със средства от данъци, не е грешка на системата, а дело на отделни личности", добави Борислав Борисов.

Другият зам.-кмет - Коста Базитов, за когото се чу, че си отива, вчера заяви, че е научил за това от медиите. Отговорникът за образованието в общината не е имал знак от началника си, че му се готви смяна.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
Газови доставки
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: