Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Доц. Борислав Борисов поема варненското лоби в Брюксел
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 20.10.2010Коментари (0)1659
© Impact Press Group
Досегашният зам.-кмет по финансовите въпроси доц. Борислав Борисов започва работа в офиса на Варна в Брюксел. От 2011 г. общините ще кандидатстват пряко по европейските проекти, така че градът има нужда някой да подготви почвата за това. Така финансистът коментира новата лобистка длъжност, която ще заема. Като външен консултант на общината той ще продължи и ангажиментите си във връзка с работата по европроектите, за които досега е отговарял. Главният секретар на общината Михаил Куликов уточни в понеделник, че подалият молба за напускане зам.-кмет остава свързан с местната администрация през следващите 6 месеца, но на граждански договор.

Преди да заема ръководната длъжност, 8 години бях консултант на община Варна, сега отново ще я консултирам. Не гледам обаче на смяната като на крачка напред или назад, като на повишение или понижение в йерархията. За мен това е просто нова работа, изтъкна доц. Борисов, който заминава за белгийската столица в началото на ноември. Той предпочете да не разкрива детайли, преди новият му договор да бъде окончателно оформен, а и преди кметът Кирил Йорданов лично да обяви подробности за решението. Няма да съм постоянно в Брюксел, но на този етап ще се наложи да отложа ангажиментите си като университетски преподавател, поясни още доц. Борисов.

Той изтъкна, че е изпълнил функциите си като финансист и общинският бюджет не е заплашен от крах, въпреки напускането му. Когато поех зам.кметския пост, Варна нямаше и един проект по предприсъединителните програми, а сега можем да се похвалим с 42 млн. лв. от действащи проекти. Още толкова са парите, които очакваме по проектите в работна фаза. Кредитният рейтинг на общината също е гаранция, че тя ще продължи да привлича инвеститори, увери финансистът, който изненадващо напусна кметската администрация насред тежката икономическа криза. Градоначалникът е в правото си да избере екип, с който да работи, коментира Борисов по повод евентуалния му наследник на поста. Той обаче не изключи възможността в оставащата година до края на мандата да не бъде назначен негов заместник.

Както в. "Черно море" вече съобщи, непосредствено преди зам.-кмета от общината си тръгнаха шефовете на 2 дирекции. Миналата седмица кметът Кирил Йорданов разкри, че лично е инициирал напускането на Румен Серафимов, който оглавяваше дирекция "Култура и духовно развитие", и на Алекси Алексиев, под чиято шапка бе дирекция "Управление на собствеността".

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: