Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Димо Стоев: Таксата за смет трябва да е два пъти по-ниска
Автор: Екип Varna24.bg 18:11 / 25.10.2010Коментари (0)1511
© Varna24.bg
"Само допреди 4-5 г. разходите по план-сметката "Чистота" бяха 7 млн. лв., а сега са 23 млн. лв. Аз мисля, че в момента варненци плащат два пъти повече за такса смет от реално необходимото. В условия на криза това трябва да се промени." Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ Димо Стоев след днешното заседание на постоянната комисия по благоустройство и комунални дейности към местния парламент. По думите му ако имат будна съвест, варненци могат да се обърнат към съда по този повод.

Бившият финансист на община Варна посочи и две груби нарушения на вече бившия зам.-кмет по финансите Борислав Борисов в план-сметката по дейност "Чистота" за 2010 г., а именно вкарването в нея на снегопочистването - 4 млн. лв., както и разходите за събиране и извозване на растителни отпадъци - 1,4 млн. лв. Тройно повече пари според Димо Стоев отиват и за рекултивация и мониторинг на депото във Въглен - 1,6 млн. лв.. "Това си е чиста далавера", отсече общинският съветник, според когото тук може би ще се наложи да поработят и специализирани органи.

"Цялата работа там е един трактор да изравнява боклуците, така нареченият компактор", добави бившият общински финансист №1. Според него има начини и механизми да се смени цялата система и по обратния път да падне и разходът. Той е категоричен, че всички несвойствени разходи, които са заложени в план-сметката, трябва да се махнат. Приблизително на същото мнение по време на заседанието бяха и останалите общински съветници, единодушни, че фирмите концесионери - от една страна, и общинската администрация - от друга, трябва да им предоставят пълна информация за разходите.

Радослав Коев от "Отечество" нарече представената план-сметка "измислена". Неговият съпартиец Красимир Маринов пък каза, че "очевидно такса смет е повече, отколкото трябва да бъде, щом за битовите отпадъци отива само една трета от бюджета - всичко друго са схеми за крадене на пари." По неговите разчети към 7-8 млн. лв. отивали за неща, които и без друго влизат в концесионните договори на фирмите.

Източник: Днес +








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: