Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов застана плътно зад министъра на отбраната, но поиска външният да бъде сменен
Автор: Самуил Иванов 22:12 / 15.04.2024Коментари (0)1324
© Фокус
ДПС нямат един човек (бел. от ред. - в служебното правителство), ПП имат половината. Аз мога да кажа, че генерал Запрянов е от ГЕРБ и му вярвам. До ден-днешен твърдя, че аз не съм убеждавал Калин да стане министър на вътрешните работи. Разговорът с него проведе Кирил Петков, аз се съгласих. Това заяви лидерът на ГЕРБ-Бойко Борисов днес по време на на  среща със симпатизанти на партията в столичния район "Подуяне".

"За генерал Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от натовските позиции, подкрепя Украйна, както и днес на Кримската платформа фантастично се представи. За разлика, от външния министър", каза още Борисов.

Той бе категоричен, че не подкрепя настоящия служебен външен министър Стефан Димитров.  

"В това правителство ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната. За външния министър ние не носим никаква отговорност. Ако Главчев него смени, няма да има никаква подкрепа. Той променя доктрината, която има във външните работи, на отбрана и на нашата партия", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

Няма да мръднем от пътя от подкрепата за Украйна, от подкрепата на натовските държави срещу агресора Русия. допълни още той. 

Борисов подчерта, че служебното правителство е правено от Димитър Главчев, той разказа за това какви са били обсъжданията за конституционните промени между управляващото мнозинство, като заяви, че Пеевски бил предложил Христо Иванов за правосъден министър, за да може да бъде осъществена реформата. 

"Правителството на господин Главчев е правено от него. Когато променяхме Конституцията, аз бях там, помня, понеже сега се опитват да променят историята, когато избирахме правосъден министър, който да движи реформата - бяхме всички там - Пеевски предложи Христо Иванов да стане министър. Той отказа и тогава Пеевски предложи Славов. И Христо отиде да го върне, да дойде и той прие да стане правосъден министър. Тези 9 месеца те работиха заедно, за да имаме продукта, който имаме в момента", каза още той.

По думите на Борисов, когато са били обсъждани реформите в Конституцията, никой от сглобката не е мислил за предсрочни парламентарни избори. Според него именно заради това не е било обърнато по-сериозно внимание на възможните кандидати за служебни министър-председатели.

Борисов каза, че "не вижда как" доскорошното управляващо мнозинство ще се събере отново. Въпреки това обаче той очерта, че международната обстановка се намира в много критично състояние и призова "трябва да се намери начин в парламента да има някаква стабилност".



Още по темата: общо новини по темата: 370
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: