Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Вземат модерната спортна зала в І ЕГ на общинско подчинение
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 15.11.2012Коментари (0)658
Кметската администрация подготвя предложение за следващата сесия на ОбС - Варна, модерната спортна зала в І ЕГ да мине на общинско подчинение. Идеята е с нея да се разпореждат от "Спортни имоти" и така да може по-пълноценно да се използват възможностите й от жителите на града. Такъв подход ще се прилага и за останалите обекти от този тип, както е с многофункционалната зала в Техническия университет.

Това стана ясно снощи по време на срещата на Младежкия консултативен съвет при кмета Кирил Йорданов след питания на участниците. Според зам.-кмета Калинка Попстефанова средствата,вложени в модерните спортни съоръжения, може да се оправдаят, като клубовете ги ползват организирано. По този начин ще се увлекат и редовите варненци да спортуват, смята кметът Кирил Йорданов.

Има обаче риск в залата да се получи наплив на хора от "махалата", каза зам.-кметът Попстефанова. В момента администрацията обмисля в събота и неделя спортните бази и на други места в града да се предоставят за външен достъп. Това ще става с предварително записване и срещу заплащане на час, което ще калкулира почистването, разходите на ток и вода. Ценоразписите трябва да са разумни, а не от тях да се печели, подчерта кметът Кирил Йорданов. От Младежкия консултативен съвет попитаха как е възможно 1 ч ползване на зала в Младежкия дом да струва 120 лв. Зам.-кметът обясни,че това не е място за спорт и високата такса цели да се ограничи кръгът от многото желаещи да я използват.

Кметът обеща на младежите да посети заедно с неколцина от тях спортни обекти в някои варненски училища без предупреждение. Целта е да провери директорите ще удовлетворят молбата на"екипа" му да спортува в училищната база в извънучебно време. Обмисля се вариант да се назначи допълнително персонал, който да отговаря за реда и хигиената в спортните зали в училищата.

Кметът отряза мераците на младежите да си направят НПО-къща в Юнашкия салон, който в момента пустее. Той ще бъде ремонтиран с държавни средства, ако даденото от министър Свилен Нейков преди 2 седмици обещание бъде спазено. Община Варна ще се опита да придобие прилежащите терени и там ще се построи с местни пари детска или спортна площадка, поясни кметът Кирил Йорданов.

На питане от Младежкия консултативен съвет относно изграждането на базата за водни спортове във Варна, отговори зам.-областният управител Пламен Манушев, също участник в дискусията. Той съобщи прясната новина, че има движение в процедурата за предоставяне на 75 дка терен от Министерството на отбраната на община Варна. След приключването й на този терен ще се строи така желаната от младите хора спортна база.

Източник: Днес +








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националният ни отбор се ражда преди точно 100 години
Легенда в тениса предрече финал на Григор Димитров на "Ролан Гарос"
Ватерполистите на "Комодор" (Варна) ще се борят за златото
Състезатели от 37 държави пристигат във Варна за Световната купа
Страхотно! Григор Димитров ще е сред Топ 10 на Ролан Гарос
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: