Национална лятна Универсиада Камчия 2013 е открита

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 23.08.2013
711
На официална церемония на 22 август, четвъртък, се даде началото на втората Национална лятна Универсиада. Спортното мероприятие за студенти тази година се провежда в Санитарно-оздравителен комплекс " Камчия ". Националната лятна Универсиада се организира от Асоциация за университетски спорт " Академик'' и със съдействието на Министерството на младежта и спорта.

Официални гости на откриването бяха доц. Петър Зографов - член на контролния комитет на FISU, проф. инж. Петър Колев - Ректор на Висше транспортно училище " Тодор Каблешков ", Тодор Тодоров - управител на спортен комплекс " Камчия ", Десислава Календжиева - мениджър на спортен комплекс " Камчия ", както и членовете на Управителния съвет на АУС " Академик "- Людмил Симов, ст. ас. Желязко Георгиев и проф. Димо Гергинов. Председателят на АУС " Академик " г-н Златко Джуров поздрави студентите и даде официален старт на лятната Универсиада.

234 студенти и преподаватели от петнадесет университета със своите делегации ще вземат участие в тазгодишните летни игри. Те ще се съревновават помежду си в седем вида спорт : плажен волейбол, плажен футбол, баскетбол 3 на 3, тенис на маса, тенис на корт, плуване и щафета. На 25 и 26 август в Камчия ще се проведе и Кръгла маса по проблемите на студентския спорт. Заседанията са на 25 август от 13.00 ч и на 26 август от 10.00 ч



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).