Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Задава се сериозна рали битка във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 24.04.2014Коментари (0)1399
©
Този уикенд ще се проведе първото издание на рали спринт "Варна 2014". Състезанието, което е наследник на изключително успешното планинско рали, ще бъде в променен формат и ще е валидно за българския шампионат и новосформирания спринт шампионат.

Общо 48 екипажа подадоха заявки за надпреварата, което е рекордна бройка за българския рали шампионат в последните 5 години.

Състезанието ще започне с церемониален старт в събота (26 април) от 17,30 ч. пред мол Варна. На следващия ден са предвидени четири скоростни етапа по класическото трасе между Виница и Златни пясъци, както и атрактивна градска отсечка пред Двореца на културата и спорта. Първият състезателен етап стартира в 10 ч., а трасето се затваря за движение на цивилни автомобили един час преди това.

Официалното награждаване на победителите в рали спринт "Варна 2014" ще започне в 17,30 ч. на подиума пред ДКС.

Сред участниците ще бъде четирикратният рали шампион на България Крум Дончев, който ще стартира с добре познатия Ford Fiesta R5. Той ще срещне сериозен отпор от винаги готовите за изненади Пламен Стайков (Mistubishi Lancer Evo IX), Игнат Исаев (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Мартин Сурилов (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ще наблюдаваме с любопитство и представянето на Йордан Атанасов, който на хартия разполага с най-силния автомобил от всички заявени - Skoda Fabia WRC.

Интерес буди и дебютът на бившия пистов пилот Симеон Иванов. Роденият във Варна състезател ще разчита на шампионското Mitsubishi Lancer Evo IX на Димитър Илиев, както и на неговия бивш навигатор Янаки Янакиев.

Интересен ще бъде и двубоят между опитният Румен Дунев (Mitsubishi Lancer Evo) и младият Христо Манолов (Mitsubishi Lancer Evo IX), които ще си оспорват първата позиция в клас HC1. Фаворитът при автомобилите с един двигателен мост отново ще бъде варненецът Тодор Славов, а основни съперници ще му бъдат Антон Титов (Citroen DS3 R3T) и другият варненски фаворит Тихомир Стратиев (Citroen C2 R2 Max).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: