На 8 август ще се състои официалното откриване на Регата "България си ти! – Порт Варна 2014“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:07 / 08.08.2014
515
Ще се състои официалното откриване на Регата "България си ти! - Порт Варна 2014" и официалното награждаване на децата-победители в Регатата, съобщиха от пресцентъра на сдружението. Организатор на проявата е Сдружение "България си ти!", а домакин е Яхт-клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна".

Участниците са на възраст от 5 до 20 г., като за първи път регата ще се организира в подобен формат и ще бъде по-мащабна от предходни години. 

От 7 до 10 август деца и младежи от цялата страна ще се състезават за купите в Клас: Оптимист, Клас: Лазер 4.7, Клас: 420, Клас: 470. Купи, медали и материални награди ще получат победителите във всеки клас. Заявените участници до момента са както следва: клас Оптимист - 47 участника, Клас Лазер 4,7 - 11 участника, Клас 420 - 6 лодки, клас 470 - 3 лодки, общо 75 състезателя от 7 спортни клуба. 

Ще се прилага Минималната система на класиране, съгласно Състезателните правила по ветроходство. Поне 3 гонки трябва да бъдат завършени, за да образуват серия. При проведени 5, 6, 7, 8 или 9 гонки ще се изключва резултата от една гонка при класирането на всеки състезател, а при проведени 10 и повече гонки ще се изключват по два най-лоши резултата. 

Ще бъде направено и отборно класиране, за най-добре представилия се клуб. За целите на отборното класиране ще бъде давана по 1 точка за 3-то място, 2 точки за 2-ро място и 3 точки за първо място. Победителят ще бъде клубът с най-много точки.

На 10 август (неделя) от 18:00 часа край акваторията на Варненския залив ще се състои официалното награждаване. В него специалното участие ще вземат г-н Петко Бочаров, г-н Христо Григоров, Георги Глушков, г-н Свилен Кръстанов, г-жа Рут Джейкъбсън, Бобо, Печенката, Маги Джанаварова, Васил Петров, представители на ръководството на ВМС, Медицински университет - Варна, Висше военноморско училище "Н. Вапцаров"-Варна и още много други.

Ще бъдат връчени награди на всички състезатели, заели първо, второ и трето място в съответните класове и възрастови групи на проявата, както и на отборите класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място. Награди няма да се връчват на яхти, непредставени на церемонията по награждаването и закриването на регатата. Отборът взел първо място има право да изпрати една лодка на регата Европа Къп Румъния от 29 до 31 август 2014 от името и на разноски на "България си ти".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).