Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Редица нередности по ремонта на Спортната зала! Май ще трябват още пари за завършването й
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 05.02.2015Коментари (0)3956
"Ремонтът на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта е проектиран единствено на база стари чертежи. Проектантите не са си направили труда да огледат детайлно и възникват модификации, които водят до затруднения за изпълнителя. Примерно - таванът не е включен в стойността на ремонта, дори и след като самите те го преостойностяваха", съобщи кметът Иван Портних при оглед на ремонтите дейности в ДКС днес.

Заради неточностите, избраните от проектанта седалки, не могат да се съберат на новите трибуни, затова се налага да бъдат търсени нови. Предвидено е във ВИП ложата да са кожени, а в трибуните - от синтетичен материал и пластмаса.

"Това е зала с огромно значение за Варна и призовавам избраните от предишното ръководство проектанти да направят всичко възможно в максимално кратки срокове да дадат необходимите конструктивни решения, за да можем всички, които сме се хванали с това, да приключим залата в срок", коментира още кметът. Той съобщи, че юристите ще решат дали ще се търси отговорност от проектантът "Ателие Серафимов архитекти".

"По проект новите трибуни ще се закачат на носещи колони, които влизат в основата на сградата. По този начин няма да утежним старата конструкция. Екип от геолози и геодезисти работят от около месец заради подпочвената вода в основите на залата. Направен е сондаж, оказа се дъждовна водата и предстои предприемане на мерки от специалисти", посочи директорът на ДКС Минко Христов.

Той разказа, че складовете на Двореца са били заварени в ужасно състояние, изхвърлени са тонове боклуци от тях, не са били спазени никакви изисквания за противопожарна безопасност.

"Тези, които питат за цената на проектирането - защо първоначално струвало толкова, а после толкова, нека задават тези въпроси към старото ръководство на Двореца на културата и спорта, към тези, които избраха проектантите и към тези, които ги покровителстваха тогава. Затова исках всички заедно да видим ситуацията, реалната фаза на изпълнение и проблемите. Да е публично и ясно защо сме стигнали до тук и да ви уверим, че ще направим всичко необходимо Варна да има зала", каза Иван Портних.

Голяма част от външната настилка на Двореца пропуска вода и се налага конструктивно укрепване, което е още един проблем. Съблекалните се намират под плочника и покривът им е извън ремонтираната зала, затова се изисква допълнителна работа, посочи директорът.

"Изходът е в многото работа. Благодарен съм, че правителството реагира и ни осигури 9 милиона и 800 хиляди лева. Сега възникват допълнителни дейности и разходи, които при нужда ще бъдат финансирани от бюджета на общината", съобщи кметът.

На 15 февруари от ДКС трябва да са готови с размерите на новото игрално поле. Подходът към мобилната сцена вече ще бъде от горната страна на залата, а не както досега от игралното поле. Трибуната ще може се трансформира в сцена за 40 минути.




Още по темата: общо новини по темата: 30
04.06.2015 »
03.06.2015 »
24.05.2015 »
10.05.2015 »
07.05.2015 »
05.05.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: