Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (1)
ДКС е напълно готов да посрещне Световната купа
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 05.05.2015Коментари (0)2393
©
Броени часове преди началото на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна е напълно готова да приеме участниците в съвместния турнир. Уредите, седящите места, озвучителните системи и видеостените са монтирани и готови за началото на състезанието. 

"Чудото стана. След всички проблеми и стресови ситуации, през които преминахме, вече сме готови да посрещнем това мащабно събитие. Положихме неимоверни усилия и вече сме спокойни, че за утрешното откриване на състезанието ще можем да предоставим максимално добри условия и на състезатели, и на зрители, които да се насладят на красотата на двата спорта", коментира изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов. 

Днес, 5 май, се проведе пресконференция преди началото на турнира, чието откриване ще бъде утре, 6 май, от 13:00 часа. На 7 и 8 май ще се проведат квалификациите в различните дисциплини на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, а на 9 май - финалите. Състезанията започват всеки ден от 8 сутринта и продължават до 21 часа. Цените на билетите за първите два дни са по 3 лева, а за финалите в събота по 5. Пропуските може да бъдат закупени на касите на Двореца на културата и спорта, на Летния театър и в мрежата на "Тикетпро".

"Искрени благодарности към екипа на г-н Христов и всички, които бяха съпричастни към ремонта на съоръжението. Всички обединихме усилия и резултатите са очевидни. Вече може да се усмихваме, защото сме готови", добави председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев.

Първите представители от 37-те страни, които ще участват на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, вече са в България. Акробатите от САЩ и Белгия още вчера изпробваха съоръженията в тренировъчните зали "Младост". Днес във Варна идват и всички български национали, като тяхната тренировка започва в 17 часа. 

"Надяваме се че ще имаме наши представители във финалите на поне два уреда. Александър Батинков и Димитър Димитров имат силни съчетания на земя и ако са безгрешни ще изпълнят поставените цели. Мартин Ангелов също е с добри шансове на прескок", коментира председателят на БФ Гимнастика Красимир Дунев. 

Генералният секретар на БФ Спортна акробатика Николина Христова допълни: "Вярвам, че смесената ни двойка Елена Великова и Алек Жеков могат да влязат във финал, въпреки че те ще имат жестоката конкуренция на всички медалисти от последното световно първенство. През тази година те за пръв път се състезават с мъже и жени, но потенциалът им е огромен и е важно да трупат опит."

Ето и отборите на България, които ще представят страната ни по време на Световната купа:

Гимнастика

мъже: Александър Батинков, Мартин Ангелов, Илия Туджаров, Димитър Димитров и Димитър Бърдарски

жени: Ралица Милева, Албена Златкова, Валентина Рашкова, Симона Якетова, Моника Романова и Никол Дунева.

Акробатика

смесена двойка: Елена Великова и Алек Жеков

четворка мъже: Венелин Първанов, Христо Димитров, Борислав Борисов и Денис Андреев.


Още по темата: общо новини по темата: 30
04.06.2015
03.06.2015
24.05.2015
10.05.2015
07.05.2015
04.05.2015
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да се пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: