Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Порошенко: Минският мир е в опасност, ще говоря с Обама
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 14.02.2015Коментари (14)2611
©
Украинският президент Петро Порошенко предупреди, че споразумението за прекратяване на войната в Източна Украйна е в голяма опасност и заяви, че по-късно днес ще проведе разговори по телефона с американския си колега Барак Обама и с лидерите на Германия и Франция. Това стана след пристигането на информацията, че през последното денонощие 7 украински военнослужещи са убити, а 23 ранени в битката за Дебалцево.

Според украинския президент, Русия е засилила офанзивата срещу правителствените войски в Донбас въпреки споразумението за примирие от четвъртък.

"Атакувани са не само мирните жители на Украйна - това е атака срещу резултатите от преговорите в Минск. Без никакво обяснение след Минската среща офанзивните действия на Украйна се засилиха съществено", каза Петро Порошенко.

Часове преди да влезе в сила прекратяването на огъня в Украйна боевете стават все по-ожесточени. Проруските сепаратисти разрушават стратегическия град Дебалцево, съобщи началникът на местната украинска полиция Вячеслав Аброскин

Междувременно Съединените щати изразиха загриженост от съобщенията за нови доставки на тежки оръжия през руската граница. 

"Руските части по границата с Украйна подготвят голяма доставка на припаси за проруските сили, които се сражават в източна Украйна. Това съвсем очевидно не е в духа на споразумението от тази седмица", каза говорителката на Държавния департамент Джен Псаки.

Русия, която отрича обвиненията за намеса в Донбаския конфликт, внесе в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция в подкрепа на Минските споразумения.

Украинските медии разпространиха списък на загиналите и ранените цивилни при вчерашния обстрел срещу град Артьомовск. Руската агенция ТАСС цитира представител на организацията "Лекари без граници", който твърди, че в резултат от непрекъснатите бомбардировки, Горловка се е превърнал в "град-призрак", а "РИА Новости" съобщава за нови разрушения тази сутрин в Донецк.

Агенция "Интерфакс" съобщи за танков бой при Широкино, недалеч от град Мариупол. От пресцентъра на антитерористичната операция твърдят, че само през последното денонощие са били убити 100 сепаратисти, а други 180 са били ранени. По последни данни на ООН, общият брой на убитите по време на конфликта е вече 5 500.

По-рано заместник-министърът на отбраната на Украйна Петро Мехед заяви, че сепаратистите полагат големи усилия да завладеят стратегическите градове Дебалцево и Мариупол преди спирането на огъня, договорено за полунощ в събота срещу неделя. Обстрелът на жилищните райони е станал по-интензивен, а руската страна разполага допълнително тежко въоръжение, твърдят от Киев и Вашингтон.

Същевременно самообявилата се Луганска народна република започна да оттегля тежкото си въоръжение от фронтовата линия. Съобщението бе направено от председателя на Народния съвет на ЛНР Алексей Карякин.




Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Що не си го приберат американците тоя шут и Украйна най-накрая да диша свободно!
ТЪГУВАМ ЗА БЪЛГАРИЯ...:((
на 15.02.2015 г.
+2
 
 
ПАРАШУ НА ГИЛЯКУ!!!!
ТЪГУВАМ ЗА БЪЛГАРИЯ...:((
на 15.02.2015 г.
+7
 
 
Защо Америка трябва да се меси изобщо?! Да си гледат собствената копанка. Масово са ползвали цветнокожи за РОБИ в южните щати, масово са избили коренното население на Северна Америка, натикаха ги в резервати и ги избиха като кучета! Военните им не се сражават за родината, а се сражават за ЗАПЛАТА! Кой знае колко тайни затвори имат по света + базата в гуантанамо, където така и няма да се научи какво наистина са причинявали на затворниците! Които дори и не са затворници на Америка, защото не са на американска територия. Все едно спират да съществуват! Войни в Кувейт, Ирак, Иран, Либия, Афганистан, Виетнам, Камбоджа и къде ли още не... За 'миролюбива' нация са доста войнствени..
+5
 
 
Искаха да има преговори - имаше преговори. Искаха да се постигне мирно споразумение - постигна се! Сега Порошенко се опитва да избяга всячески от него и отново да вкарат Украйна в жестоки сражения. Америка да спре да се меси и да подклажда войната с обещанията, че ще обучава украински войници и ще въоръжава украинската армия. Защото със сигурност повечето украински военни са по-добре обучени от американските им събратя, които не са нищо повече от шайка наемници, а и оръжията, които ползват не са по-лоши от 'американските'. Ако досега не са си набили в канчетата, редно е да го направят - ако Путин имаше за цел да изтребва собственият си народ (защото какви са украинците дефакто и де юре?), щеше да го е направил без да чака 'разрешение' от 'великите сили'. Братоубийствената война не е самоцел на Путин, а на тези алчни копелета, които продължават да я подклаждат! Жалко за украинският народ - станаха жертва на самозабравили се 'лидери'!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 15.02.2015 г.
+2
 
 
Говори, говори, това ще ти остане .
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Aнонимен
на 14.02.2015 г.
+6
 
 
убили са ги сами за да обвинят руснаците. сто процента обама му е казал да ги убие. като приказката крадеца вика дръжте крадеца.
+8
 
 
Абе направо си вземи повечко вазелин и тичай при Обама. И не се връщай, щото в Киев искат да те обесят.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: