Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пашов: Ремонтът на зала "Конгресна" ще се вмести в сумата от близо 8,22 млн. лв. без ДДС
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 30.03.2015Коментари (0)2972
©
Ремонтът на Двореца на културата и спорта ще бъде завършен окончателно до началото Европейското първенство по волейбол през есента и няма да надхвърли отпуснатите от държавния бюджет 9.8 млн. лв. Това заяви в студиото на Дарик директорът на фирмата изпълнител "Хидрострой" Николай Пашов. Той увери, че ще бъде направено всичко възможно зала "Когресна" да бъде приведена във вид, който да позволява домакинството на Световната купа до акробатика и спортна гимнастика. Турнирът ще се проведе от 7 до 9 май, а след него строителните дейности ще продължат. Пашов обаче добави, че все пак съществува малка вероятност състезанието да бъде преместено в друга зала.

Реконструкцията на Двореца трябваше да приключи по предварителен график до края на месец април. Редица новопоявили се проблеми обаче са променили сроковете. Сред тях са откритите подпочвени води в основите на сградата, неизпълнени задания на проектантите при строителството и течове. Заради нерегламентирани промени при предишни ремонти са били затворени вентилационните клапи, което е довело до ерозиране на част от покрива. Проблемът обаче не представлява опасност за конструкцията и ще бъде отстранен, каза още Пашов. Той определи като спекулации твърденията, че таванът може да падне.

В хода на ремонтните дейности е станало ясно, че през годините са допуснати значителни обеми от отпадъци и ненужни предмети, съхранявани в приземните нива на сградата. Не са били изпълнени важни конструктивни елементи, като липсващи колони и неизпълненен обратен насип под терена. До сериозни деформации са довели някои промени в конструкцията на залата - при връзката със зала "Младост" е била прерязана плоча между рамките.

Преди години са били направени нерегламентирани промени във вентилационните системи на сградата и тези на отводняването. Такъв е случаят с дискотеката в ДКС. Спукана е била и тръба към колектора. Установени са и течове по контурите на сградата, довели до сериозни разрушения по плочите, които свързват рамките.

Служителите на "Хидрострой" в продължение на две седмици са изхвърляли отпадъци, трупани с години в помещенията на Двореца. В момента там работят общо 250 души, като фирмата е наела допълнително 100 общи работници.

Ремонтът на зала "Конгресна" ще се вмести в сумата от близо 8,22 млн. лв. без ДДС. Това ще бъде за сметка на компромиси в рамките на допустимото, които няма да повлияят върху нейната визия, добави Пашов.




Още по темата: общо новини по темата: 30
04.06.2015 »
03.06.2015 »
24.05.2015 »
10.05.2015 »
07.05.2015 »
05.05.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: