Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Събраха 6300 лв. за Живко Господинов на търг, Красен Кралев взе фланелка на Любо Пенев
Автор: Екип Varna24.bg 10:48 / 03.04.2015Коментари (0)467
©
Сумата от 6300 лева за лечението на Живко Господинов бе събрана на благотворителен търг, който се проведен в ресторант "Капитан Кук" снощи. 

Подобно събитие за подпомагане на футболист от Варна се организира за първи път и продължи 59 минути при изрядна организация. В увертюрата над 50 души показаха уважението си към Живко с мощни аплодисменти. 

За съжаление здравословните проблеми попречиха на футболната легенда да присъства и той бе представен от дъщеря си Анна. 

Сред VIP гостите бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на "Младост" Христо Христов, футболният благодетел Емил Димитров, футболните легенди Божил Колев и Красимир Зафиров, най-успешният треньор на Спартак Людмил Горанов, първият футболен президент в България Атанас Атанасов - Кеби, ексфутболистите на Спартак Атанас Атанасов, който бе главен организатор на търга, Димитър Трендафилов, Илко Станчев и Траян Дянков, както и над 20 фенове на Спартак. Повечето от тях наддаваха за 18 оригинални фланелки на известни наши и чужди футболисти, както и за потника на баскетболиста Тодор Стойков. 

Екипите бяха представени на гостите от две чаровни гимнастички на "Грация". Красен Кралев показа вкус и си закупи фланелките на Любо Пенев и Раул Албиол. Екипът на Любо бе този, който е носил във Валенсия преди четвърт век, а на испанеца Албиол - на сегашния му клуб Наполи. 

Наддаването за фланелката на Елин Топузаков пък спечели потомственият левскар Христо Христов. Емил Димитров бе най-активен и след като брои 1000 лева за първата фланелка - тази на Христо Стоичков с автограф и послание за Жиката, се сдоби и с още два екипа. Тези на футболист №1 на България за 2014 година Владо Стоянов и бъдещата звезда на световния футбол Пауло Дибала от Палермо. Проф. Калчев от ИУ си тръгна с фланелка на Любо Пенев от националния отбор и Саша Иличич от Фиорентина, а доц. Петко Монев - с екипи на Ради Здравков и Холандия. 

Доволен остана и Атанас Атанасов, който прибра екипа на един от самородните таланти в "А" група Марселиньо, а бизнесменът Николай Василев пък удари двоен джакпот. Той се премени с черно-бялата фланелка на Мартин Камбуров и златен медал на любимото си Локо (Пд) от 2004 година. Отличието бе предоставено от Траян Дянков, който не се поколеба да се раздели с най-престижната си награда в кариерата, щом се касае за Живко Господинов. 

Олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов изпрати свой човек да му донесе фланелката на Ивайло Чочев в Палермо, а Илко Станчев зарадва приятел с екипа на Бастиан Швайнщайгер в Байерн. 

Феновете на Спартак също проявиха съпричастност. Те взеха потника на Тодор Стойков и просълзиха дъщерята на Жиката - Анна, със специален подарък. Други гости пък си тръгнаха с екипи на Валентин Илиев с автографи на всички от ЦСКА, Козмин Моци, Михаил Александров и Емил Гъргоров. 

В края на търга дъщерята на Живко Господинов - Анна, подари фланелката му с №10 на феновете на Спартак. Треньорът Атанас Атанасов пък предложи №10 на Жиката да излезе от употреба в Спартак. 

"Желанието на баща ми е неговата фланелка да принадлежи на вас, феновете, тъй като най-много я заслужавате. Тази фланелка е без стойност и затова не бе разиграна на търга. Благодаря за подкрепата, която оказвате на баща ми, както на вас, така и на всички други добри хора. Дай боже, лечението на татко да продължи добре в Турция", заяви Анна Господинова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: