Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бойко Борисов: Само Господ ви е пазил да не се срути залата
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 03.04.2015Коментари (0)3328
©
"Заради тъпо, престъпно и некомпетентно строителство изскачат непредвидени дефекти при ремонта на Двореца на културата и спорта. Представяте ли си в какъв коптор сте играли мачове и са се провеждали първенства. Опасен за хората във всяка една сфера. Само Господ ви е пазил да не се срути залата, да падне в дупката с вода и да издави хората". Това заяви министър- председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на ремонтните дейности на Спортна зала, предаде Дарик.

Дворецът на културата и спорта трябва да приеме Световната купа по гимнастика в началото на май, както и финалите на Световната лига по волейбол през юли и Европейското първенство. Премиерът получи уверение от представител на фирмата изпълнител, че залата ще е готова да посрещне първенството по спортна гимнастика, а след това вторият етап на ремонта ще приключи в срок за финалите по волейбол.

"Проблемите при ремонта са много и непредвидени. Натъкнахме се на недовършени неща при строителството. Най-неприятното е, че експлоатацията на залата е била лоша. В момента цялата сграда е със скеле, като 50% от тавана вече е готов. От другия край започваме да сваляме скелето, за да можем да приключим в срок. На 10 април пристигат седалките за трибуните и започваме да ги подреждаме. Те ще бъдат същите като в зала "Арена Армеец". Паралелно с това правим укрепване и изграждаме 38 метални греди, които след това ще облечем с кофраж и ще леем бетон, за да укрепим залата. Когато започнахме ремонтните дейности открихме, че има 8 метра джоб с вода. Един ден е почнало да тече, някой е слязъл долу с кирката и е счупил канализацията. Отводнили са за мероприятието и оттам насетне са оставили да тече в подземието, вследствие на което всичко е пълно с вода. В момента плочата и колоната държат фундамента, а не обратното. Липсва бетон от колоните, като на две от трибуните колоните са само до плочата и не продължават надолу", обясни Велиан Желев.

Открит е проблем и с озвучението, като в момента 10-те тонколони са поставени върху рамка, която тежи 1,5 тона. Колоните и рамката са натежали върху конструкцията на въжетата и на покрива също се е образувал джоб с вода.

"Предписаха ни да махнем рамката и тонколоните и да монтираме ново озвучение в тавана. Акустиката ще стане по-добра, отколкото е била преди. По принцип в проекта на беше предвидено да демонтираме тавана, но като почнахме ремонта се оказа, че над него има покривка от стъклена вата, която е изключително канцерогенна. Добре, че климатизацията на залата не работи от повече от 20 години", коментира Желев.

След като приключи състезанието по спортна гимнастика предстои да се отрежат част от трибуните, за да отговаря залата на изискванията на Световната федерация по волейбол. По думите на строителите обаче проблемът е, че не може бързо да се направят новите трибуни. Първо трябва да се отнеме товар, за да се постави след това нов.

"Това означава да демонтираме бетона. В момента къртим 50 тона бетон и го изнасяме, за да можем да вдигнем метални колони. След това ги напасваме, монтираме ги звено по звено и поставяме армопакет и бетон. Освен това всичко се прави на ръка, тъй като не можем да вкараме техника. Другият основен проблем, заради който надзорниците едвам не спряха обекта, е прикачването на зала "Младост" към "Конгресна". При строежа на "Младост" металната конструкция е прикачена без колони и греди. Тъй като някой не е изчислил като хората и явно им е пречело, са изрязали с шлайфа железата, които свързват пръстена на "Конгресна" с новото крило. Където и да пипнем има толкова много проблеми, като засега сме изхвърлили над 150 камиона с боклуци от избените помещения", информира Желев.




Още по темата: общо новини по темата: 30
04.06.2015 »
03.06.2015 »
24.05.2015 »
10.05.2015 »
07.05.2015 »
05.05.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: