Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Седем медала за бойците на Десант
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 23.04.2015Коментари (0)880
©
Снимка: Архив
Варненският клуб по бойни спортове Десант се представи отлично на турнира по ММА за купа "Локомотив" в Горна Оряховица. Надпреварата бе организирана от БФММА с президент Станислав Недков.

При мъжете варненци завоюваха две златни и едно сребърно отличие. Победители в своите категории станаха Фердун Османов (70 кг) и Йово Николов (77 кг). Двамата отстраниха последователно по трима опоненти и спечелиха финалните си срещи със събмишъни - Йово с душене "север-юг", а Ферди - с "армбар". За изключителното си представяне в турнира Османов получи и специалната награда от "Тренчев лаб" - индивидуално изработен зъбен протектор. Двамата повториха класиранията си от предното състезание в Пловдив, когато отново триумфираха при мъжете. На второ място се нареди Мартин Неделчев (84 кг). Четвъртият представител на Десант в тази възраст - Ованес Патваканян (до 65 кг), отпадна в първата си среща. Над 100 състезатели мериха сили по правилата на ММА.

"Решихме да тестваме само мъже, които ще ни представят на квалификациите за световното първенство, които ще се проведат през юни. Заведохме само четирима състезатели, от които всеки има реални шансове да спечели категорията си. Съгласно регламента за подбор на мъжкия национален отбор по ММА, първите трима от квалификациите ще бъдат поканени на лагер-сбор преди световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе от Международната федерация по ММА през юли в Лас Вегас, САЩ. С треньора Димитър Димитров считаме, че имаме реални шансове да класираме трима до петима състезатели в призовите тройки по категории, даващи шансове за борба за място в националната гарнитура", сподели Николай Добруджански, председател на Десант.

Паралелно с двубоите по ММА се проведе и състезание по граплинг, по правилника на ADCC, в което Илиян Георгиев спечели златен и сребърен медал, а Георги Симеонов и Александър Евстатиев се изкачиха на второ място на стълбичката в техните категории и дивизии.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: