Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Клубният ни футбол застрашен от изхвърляне от Европа
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 02.06.2015Коментари (3)1882
©
Бившият шеф на Лицензионната комисия Красин Кръстев говори по най-актуалната тема в българския футбол, а именно лицензирането на клубовете за новия шампионат.

Припомняме, че вчера стана ясно, че ЦСКА и Локомотив (София) не са получили такъв. Кръстев призна, че в практиката му отбор, който е оставал без лиценз за "А" група, на 99% е фалирал.

"Най-нормалният път на велик клуб като ЦСКА е фалит. Единственият вариант, който може да се направи, е да се повтори 2008 година. Нов шанс за отборите да минат по процедурата по лицензиране, но това минава през допитване до клубовете. Трябва да има прозрачност и да се случи много скоро. Нищо чудно да се стигне до там от Левски да кажат дали искат или не ЦСКА в "А" група. Процедурата е затворена, но може да се направи изключение. Всеки един футболен клуб трябва да каже дали иска отборите, които не са получили лиценз отново в професионалния футбол.

"По информацията, която имам, Апелативната комисия не е легитимна, защото един от членовете няма право да бъде в тази комисия. Това е Антон Попов, който е заместник изпълнителен директор на БФС. Ако той е и член и на Апелативната комисия, това е в абсолютно нарушение на правата на лицензионната система и по-точно чл. 7, ал. 8 от правилника за лицензиране на УЕФА. Там пише ясно кой може и защо не може да бъде член на Апелативната комисия", заяви Кръстев, като обясни, че присъствието на Попов в Апелативната комисия е неправомерно и нашите клубове, останали без лицензи, могат да оспорват това пред УЕФА.

ЦСКА и Локомотив (Сф), примерно, биха могли да обжалват тази санкция, а това би довело до изхвърлянето и на останалите български отбори от евротурнирите.

"Всяка година хора на УЕФА проверяват как е протекъл процеса на лицензиране. Най-вероятно тези хора ще забележат това нещо. Получава се така, че има конфликт на интереси."

"Фактите са такива, че ние продължаваме да падаме в квалификациите за всякакви форуми. По моето време, нашите футболисти отиваха в страни, в които им показваха как да ритат топката, а тези нации сега не можем да ги победим. На какво се дължи това? Базата на българския футбол не се развива, говоря за детско-юношеския спорт. Не може да се разчита само на базата на Литекс. Който и треньор да дойде, той няма какво да направи, защото няма материал. Има талантливи момчета, но няма кой да ги научи."

"Държавата не може да се меси във футболните дела. Трябва да има някаква прозрачност. Мисля, че най-добре за ЦСКА и Локомотив (Сф) е да се изчистят за две години и тогава да се върнат в професионалния футбол. Ще ви кажа, че отбор, които остане без лиценз, на 99% фалира. Това говори за мисленето на президентите", добави Красин Кръстев в ефира на ТВ7.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Роди ги партията майка и ги намести на мястото на нашия Ботев. Тогава ни в клин, ни в ръкав сме започнали отново от Б група. Реват и пишат за някаква армейска чест...Пфууу, долни и мръсни боклуци са тези!
+1
 
 
Сега ще тръгнат да мъкнат вода от всички кладенци само и само да оставят двата софийски отбора в "А" група. Защо? "Ренджърс" е много повече от ЦСКА, ама излетя от Висшата шотландска лига и сега драпа стъпка по стъпка да се върне там. На цесекарите искам да задам и един въпрос, а именно "Как сте влезли в "А"РФГ?"
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: