Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море порт Варна ще разчита основно на собствени кадри, треньорът на отбора ясен до 10 август
Автор: Екип Varna24.bg 14:43 / 23.07.2015Коментари (0)1155
© Varna24.bg
"През тази година финансовите възможности ще бъдат по-малки, отколкото през миналата година, тъй като парите, които Порт Варна дава, не са само за мъжкия отбор, а и за школата ни, където тренират над 400 деца и ние там не можем да пипаме", коментира в интервю вицепрезидентът на Черно море Порт Варна Симеон Варчев.

"Ето защо идеите и целите е бъдат малко по-различни. През годините ние създадохме доста играчи, някои на средно ниво, други на по-високо. Искаме да ги съберем през тази година в отбора, доколкото са ни възможностите и разбира се при желание и от тяхна страна. Искаме да направим така, че да играем и залагаме на наши кадри. Ако има чужденци, то да са на поста централен нападател, тъй като в школата ни не се е родил още такъв играч. Така че през тази година публиката ни ще може да наблюдава повече български играчи", каза още той.

Варчев не скри, че ще бъде направен опит да си върнат Лъчезар Радев, който игра в Русе и Симеон Илиев, който миналия сезон носи екипа на Рилски спортист, както и Николай Колев от Лукойл Академик.

"От настоящите баскетболисти искаме да останат по-голямата част от българските ни играчи като Стоянов, Цонков, Вутев, Пейчинов, по-опитните Пламен Алексиев, Асен Великов, Станислав Славейков. Ако това стане, мисля че ще направим един добър отбор", добави Варчев, който не скри, че има възможност Милян Пупович да остане и да изпълнява дори ролята на играещ помощник-треньор. Но за целта трябва да се договорят с него за парите, които да получава. "Пупович има сериозни спортно-технически качества, а е и обединителна фигура в съблекалнята", каза за него вицепрезидентът на клуба.

По отношение бъдещия треньор Симеон Варчев каза: "Много треньори се кандидатираха- турци, гърци, сърби и американец дори. Иска ми се треньорът да бъде с качества, които да отговарят на българската действителност и родния ни манталитет. Затова искаме да сме много внимателни при избора. Може да се спрем на българин, но може и да е чужденец. Най-късно до 10 август трябва да сме избрали треньор.

Подготовката на тима се очаква да стартира около 22-и-23-и август. "Иска ми се през този сезон, ако не да се представим по-добре, поне да го повторим, като миналия, но с българи", завърши Варчев, като потвърди, че има възможност някои от домакинските мачове на тима да се играят в зала "Конгресна", в зависимост от това, какви оферти за ползването й бъдат отправени и стига да е свободна, тъй като ДКС е търговско дружество и там има и други мероприятия.
__________________







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: