Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ обяви официално кандидатите си за кметове
Автор: Екип Varna24.bg 18:33 / 13.09.2015Коментари (0)1727
©
Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове. Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от този на ГЕРБ, му пожелавам успех. Това каза министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на ГЕРБ в зала "Арена Армеец". "Действително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори. Конкуренцията ражда най-добрите", посочи премиерът.

"Моля да водите толерантна капания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Резултатът е важен за стабилитета. Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма да съм аз човекът, който да ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата. Желая успех, толерантна кампания и победата ще бъде за нас", призова лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че гарантира, че ще работи добре и с останалите кметове от другите политически сили, ако спечелят.

Бойко Борисов подчерта, че ако всички други партии могат да си говорят каквото поискат, защото няма кой да ги чуе, то казаното от ГЕРБ може да предизвика и гражданска война. "ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да не излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Ние като отговорна партия винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне", обясни Борисов. По думите му, е най-лесно и удобно да се прави анти-ДПС кампания. "Когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако ние оставим на реформаторите - с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща", подчерта Бойко Борисов.

"Стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. С ДПС много внимателно и в същото време те харесват победителите и силните. Колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях. Партньорите от РБ искам да знаете, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма", каза още Борисов.

Според министър-председателят българите са доказали своята толерантност. "Няма държава в света да не помни какво българският народ е направил за българските евреи. Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България. Нека бъдем по-толерантни", призова Борисов. Той отбеляза, че България се справя добре. "Пазим границата от трафиканти, от нелегални емигранти, имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност", подчерта председателят на ГЕРБ. "Майка ми казваше: "Хвърляй назад доброто и ще го намериш един ден напред". Нека да направим всичко възможно да бъдем една от цивилизованите, хуманните европейски държави. Борбата с тероризма е едно нехуманно отношение към тези хора", каза още Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че няма как да не се похвали и с постигнатото в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. "Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти. Под 1% заварихме усвояването на еврофондовете, а сега са 93%", обясни Бойко Борисов. По думите му, в момента се правят хиляди проекти и те отиват пряко при хората.

"ГЕРБ показа това, което можем да отчетем днес - видими резултати за България. Десетата поредна победа на ГЕРБ не е самоцел, а проектиране на оценката за реално свършената работа на всички кметове, общински съветници, министри и структури. И Сливен, и Кърджали, Хасково, Разград, Шумен, Видин, Враца, Монтана се нуждаят от промяна", каза председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. "Винаги сме казвали, че силата на една партия е, когато има структури във всяко едно населено място. ГЕРБ е силна и има своята традиция да се събираме тук, защото знаем, че партийният живот и структури на една партия са нейната сила", обясни Цветанов. По думите му, откакто ГЕРБ е станала важен, решаващ фактор за развитието на страната, България не е в изолация, а има перспектива. "Тя е само една - европейската перспектива и силна и обединена Европа", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

"Важно е да виждате кой е отборът, кой е силният тим и кой е капитанът на отбора "Бойко Борисов. Проектът ГЕРБ започна с частичните избори в София през 2005 година. Тогава нямаше партия, а лидер и най-одобряван политик в България - Бойко Борисов. Той ни обедини и тръгнахме заедно. Благодарение на Бойко Борисов имаме развитие на София, има стабилна България и благодарение на кметовете ни имаме тази сила, която сме днес. Всички правим този пулс и той ще продължи и занапред", заяви още Цветан Цветанов. Той уточни, че прогнозата им за предстоящите местни избори е ГЕРБ да има над 100 кмета, 16-18 областни града, над 1600 общински съветници. "ГЕРБ съществува 9 години и побеждава 9 поредни избора, защото всеки изисква повече за родината и страната ни. Спечелихме и младежите, и по-възрастните, и предприемачите, и жени-ГЕРБ. ГЕРБ участват във всички общини и в 248 общини ГЕРБ ще участва самостоятелно. 8 общински кмета са в коалиция, където ГЕРБ участва. На 9 общини ГЕРБ подкрепя инициативните комитети", уточни Цветанов. Председателят на Националния предизборен щаб заяви, че 5142 общински съветници са регистрирали, 3015 кметове на кметства и 35 районни кметове. "Нека преодолеем популизма, това е нашият опонент, защото ГЕРБ има стил и идентичност. Има партии, които искат да ни противопоставят на етнически принцип. ГЕРБ е национално отговорна партия и има достойни турци, представители на католическата общност. Това е силата - да се обединяваме, а не да се разделяме", каза още Цветан Цветанов.

Според кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова отборът на ГЕРБ трябва да отиде със заслужено самочувствие на предстоящите местни избори. "Познавам работата на много от колегите в страната и знам, че работихме здраво. Направихме го с доверието на Европейската комисия (ЕК) и огромната подкрепа на нашето правителство. Благодаря на Бойко Борисов, на министрите ни и народните ни представители. Благодаря на общинските съветници от ГЕРБ, които стоят зад големите ни проекти. Благодаря на районите кметове за упоритостта им, когато решават проблемите на районите си", заяви Фандъкова. Тя подчерта, че всички със съвместните си сили са успели да променят София. "Заставаме пред хората с 21 км нови метролинии, нови обновени улици и булеварди, 80 нови сгради на детски градини и училища, нови автобуси и тролейбуси", добави Фандъкова. Тя уточни, че няма просто обещания, а ясна визия за промяна на София. "Пожелавам на всички и този път на добър час и успех", каза още Йорданка Фандъкова.

"Заставам пред вас със самочувствието на добре свършена работа. Ние изпълнихме своите предизборни обещания до последно. Важно е истински да обичаш общината и хората, които са те избрали. В трудното ежедневие на общинската и местна власт решенията идват с подкрепата на тези хора", отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. Той посочи още, че премиерът Борисов като бивш кмет на София има много точна преценка и помага на всички кметове на ГЕРБ.

"Няма партия в Европа, която 9 пъти по ред да е печелила избори. Няма партия в света, която да има повече победи от възрастта си. Тази победа беше историческа заради три неща. ГЕРБ ще остане с големи букви партия не на отмъщението, а на опрощението", каза Георги Марков. Той подчерта, че тези избори са важни за ГЕРБ и политическата стабилност, защото в Европа са критерий за отношението към управляващите. "Вие ще получите голям вот на доверие от българския народ. Вие сте партията на промяната в новото хилядолетие, защото променяте България всеки изминал ден. Третият кабинет трябва да бъде само на ГЕРБ. Да живее ГЕРБ, да живее България", посочи още Марков.

Според депутата от германския Бундестаг Ханс Петер Ул изборите за местна власт са изключително важни. "Те са най-важните, защото става въпрос за това, което вълнува обикновените хора - улиците, училищата, болниците. В тази кампания трябва да оправдаете доверието. Вие заедно с вашите избиратели, Европа, Германия с протегната ръка можете да осигурите едно по-добро бъдеще за тези хора", каза той.

Жозеф Дол се присъедини чрез директно видео пожела успех на предстоящите местни избори. "Бойко, щастлив съм, че благодарение на теб и екипа ти, България успя да си възвърне доверието на Брюксел. Пожелавам една победа за България", заяви Дол.




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: