Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Калина Белмезова: Добре познавам проблемите на района, в който живея и отглеждам детето си
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 29.10.2015Коментари (0)1314
©
Проекти за 100 млн. лв., разработени от екипа на Иван Портних, гарантират развитието на "Аспарухово" през следващия мандат. Това обяви Калина Белмезова, кандидат на ГЕРБ за кмет на района. Тя получи доверието на хората и изпревари конкурентите си в изборното съревнование на 25 октомври, но й предстои втори тур в неделя, на 1-ви ноември.

Белмезова е завършила "Публична администрация", а в момента й предстои защита на магистърска теза по икономика. Натрупала е мениджърски опит в частния сектор. В администрацията на район "Аспарухово" започва като служител, но от 3 години е зам.-кмет. 

"Добре познавам спецификите на административната работа, но и проблемите на района, в който живея и отглеждам детето си. Ускореното темпо на работа, което въведе в общината кметът Иван Портних, ми дава увереност, че много скоро в "Аспарухово" ще бъдат решени проблеми, трупани с десетилетия", коментира Белмезова. По думите й с компетентен екип и в отлична координация с общинската администрация ще бъде даден ход на мащабно обновяване в района.

Още следващата година ще бъдат изцяло ремонтирани основните улици в квартала - "Първи май", "Народни будители" и "Кирил и Методий", а разширение с две платна ще бъде изградено на ул. "Мара Тасева". Връзката на "Аспарухово" с централната част на града ще се подобри съществено след предстоящата реконструкция на Аспаруховия мост. С 35 млн. лв. от държавния бюджет стратегическото съоръжение ще бъде укрепено, ще се изгради и пешеходна зона. Междувременно тече процедура за избор на изпълнител на ремонта на двата охранителни канала - по ул. "Моряшка" и "Горна студена". Финансирането в размер на 8 млн. лв., бе спечелено от фонд "Солидарност" на ЕК. Реализацията на проекта ще гарантира сигурност и спокойствие за хората в Аспарухово.

4 млн. лв. ще бъдат вложени в разширяването на парка - за развитие на алейната мрежа, за изграждане на детски и спортни площадки. Комплекс с условия за отдих и спорт, с безопасни зони за игра на децата, ще има и в кв. "Галата". Аспаруховият вал също ще бъде социализиран, така че жителите и гостите на района да преоткрият уникалните дадености на Аспарухово - широка плажна ивица и парк, уточни Калина Белмезова. Тя изтъкна, че перспективи за това открива и проектът, който ще възроди облика на рибарското селище в местността "Карантината".

Вече е даден ход и на идеята за изграждане на покрит басейн в "Аспарухово". Той ще бъде в парковата зона, която ще се обособи по протежението на канала.



Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: