БФС подготвя голяма чистка сред съдиите!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:28 / 17.12.2015
2312
Голям брой от реферите в "Б" и "В" групите ни, както и някои от елитните съдии в страната ще се сбогуват с настоящото си амплоа.

След като шефът на родните арбитри Никола Джугански реши да се оттегли, мястото му временно зае Петър Петров, който най-вероятно ще бъде утвърден на поста. Петров и членовете на Съдийската комисия са решили да редуцират ранглистите на "А" и "Б" група.

Очаква се от листата на ръководещите рефери в елита да отпаднат поне двама. За момента не са ясни имената им, което кара съдиите да бъдат неспокойни за мястото си. Освен това ще изхвърчат и около десет от асистентите в "А" група, които към момента наброяват 60 човека.

"От "Б" група се очаква да изгорят петима главни и десет асистенти", споделиха запознати със ситуацията.

Причината за съкращаването на броя на реферите в "А" група е малкият брой мачове. Досега имаше по пет двубоя на кръг, а от пролетта се очертава да бъдат по едва четири заради изваждането на Литекс. Още след старта на първенството в Съдийската комисия осъзнали грешката си с определянето на доста дълъг списък рефери в ранглистите на "А" и "Б" група.

Много е вероятно на мачовете от елита вече да не присъстват допълнителни асистенти - съдиите, които стояха зад вратите.

Източник: "Блиц"



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).